Без увијања Андреј Kрамарић, нападач „коцкастих“, прижељкује лакшег ривала од Србије на ЕП, али и поручује да би балкански окршај засенио све мечеве на шампионату. „Само не Србија“, ових дана највише се изговара међу фудбалским репрезентативцима Хрватске и у јавности комшијске земље. Нису још увек сигурни ког ривала хоће да имају против себе, али једног сигурно – неће.

Иако су вицешампиони света, Хрвати би да избегну дуел с „орловима“, којима би наредно Европско првенство било тек прво после 20 година. А један од најбољих хрватских фудбалера Андреј Kрамарић каже да би евентуални дуел Хрватске и Србије био један од најзанимљивијих мечева на Европском првенству.

„Било би то веома занимљиво. Срби имају велики број врхунских играча и могу да саставе снажну екипу. У стању су да играју сјајно, али и да неочекивано подбаце. Ако се зна да је у питању Европско првенство, сигурно би били јако опасан ривал. Рекао бих да има и бољих опција за нас у том доигравању Лиге нација. Опет, никад нисам играо против Србије, па ми то делује као врло примамљив изазов“, казао је за Вечерњи лист Андреј Kрамарић.

Подсећања ради, жреб за Европско првенство сврстао је Србију у групу с Хрватском, Енглеском и Чешком. Али да би се „орлови“ уопште нашли на Еуру, мораће да прођу бараж Лиге нација 26. и 28. марта, најпре против Норвешке у Ослу, а онда, ако победе, на Маракани против бољег из меча Израел – Шкотска. Уколико успе у свему овоме, Србија ће у првом колу Европског првенства играти са Чешком 15. јуна у Глазгову на Хемпден парку, у другом колу с Енглеском на Вемблију 19. јуна, а онда би се у трећем састала с Хрватима 23. јуна, такође у Лондону.

--

Leave a Reply