Нова амбасадорка Немачке у Србији, каријерни дипломата Анке Конрад, поручила је да се радује прилици да у наредним годинама ради на продубљивању билатералних односа са Србијом, што је, како је истакла, део подршке Србији на путу ка ЕУ, али је и одмах почела правдањем крваве НАТО агресије на СРЈ.

На питање како је разумела поруку председника Вучића на Генералној скупштини УН да су многе земље које се позивају на Повељу УН у случају Украјине, ту повељу прекршиле у случају Србије и да ли постоје двоструки стандарди у овом случају, Конрадова је одговорила да су то „две потпуно различите полазне ситуације“.

– Од 24. фебруара Русија масовно крши Повељу УН и води рат против нације са више од 40 милиона људи која ни на један начин није угрозила Русију. Ситуација је 1998. и 1999. године била потпуно другачија. Недвосмислено је утврђено да је ситуација на Косову и Метохија представљала озбиљну претњу миру и безбедности у региону, да је праћена ужасном хуманитарном катастрофом и масовним кршењима људских права – рекла је Конрадова за „Политику“, али није пружила доказе за своје тврдње.

Она тврди да НАТО „операција никада није била усмерена против становништва Србије“, иако су НАТО бомбе падале по цивилним објектима.

Оставите Коментар