Посланик Бундестага из Алтернативе за Немачку (АфД) Јенс Kестнер изјавио је данас да је време да признамо да је мисија “Kосово“ пропала и да је Kосово једна неуспешна држава, без обзира на сву финансијску, војну и професионалну подршку међународне заједнице.

  • Свако даље настојање да се од Kосова направи функционална демократска држава је узалудан посао, како би Енглези рекли шибање мртвог коња – рекао је Kестнер у Бундестагу током расправе о предлогу Савезне владе о наставку учешћа немачког Бундесвера у мисији Kфора.

Он је навео да последња истраживања показују да 74,8 одсто испитаника у Албанији и 63,9 одсто испитаника на Kосову подржава уједињење Kосова и Албаније.

  • Ми, дакле, нисмо протекле две деценије подржавали жељу за самосталношћу Албанаца на тзв. Kосову, већ државотворни пројекат стварања такозване Велике Албаније. Да ли Немачка жели да у историји остане забележена као земља која је учествовала у противправном и насилном отимању територије од једне независне државе како би се та територија припојила некој другој држави – запитао је он.

Kестнер је казао да “Немачка спречава реинтеграцију Kосова у Србију, која је демократска држава и у којој би Албанци уживали сва права и највећу аутономију, а подржава једну неуспелу псеудодржаву у којој су Срби у протекле две деценије били жртве најмонстрознијих злочина и до данас живе у изолованим енклама препуштени на милост и немилост албанским шовинистима”.

Праведно и одрживо решење косовског проблема је реинтеграција Kосова у Србију, или барем реинтеграција делова те територије који су хомогено насељени Србима, сматра овај немачки посланик.

Он је навео да је независно Kосово Мека за ратне злочинце, организовани криминал и ислмисте.

“Нема већег града у Европи у којем не постоји организована криминална група која потиче са Kосова”, рекао је Kестнер и подсетио да је од 1999. године минирано, спаљено и оштећено 147 цркава и манастира СПЦ на Kосову.

  • Kосово је регрутни центар радикалних исламиста и ми, подржавајући сепаратисте у Приштини, доводимо у опасност немачке грађане. Највећи број добровољаца са Балкана у ИСИС-у потиче управо са Kосова, многи од њих су се вратили кући и након одлежаних симболичних затворских казни размилеће се по читавој Европи – рекао је Kестнер.

Треба ли Европа да плати ту цену неуспеле тзв. косовске државности? Ја мислим да не треба, истакао је он током расправе о мисији немачког Бундесвера на Kосову.

  • И свакако не мислим да су за то немачки војници верно служили 20 пуних година. Укључујући и мене. Завршимо ову мисију и будимо искрени према нашим војницима и нашем народу – поручио је Kестнер.

Он је у свом обраћању у Бундестагу подсетио да је био у прилици да служим 1999. и 2002. године на тзв. Kосову код Ораховца заједно са многим колегама у Kфору.

  • Били смо инспирисани да чинимо нешто добро и делимо правду становништву. Сви су увек давали све од себе. Били смо убеђени да су наши представници поступају политички мудро и добро, те у корист мисије. Где стојимо сада после 20 година, после 20 година Kфора – запитао је.

Данас знамо да је све почело политичком лажи, казао је Kестнер и подсетио на речи генерала Харфа на граничном прелазу Морина команданту српских снага када је издао ултиматум и временско ограничење од 30 минута.

Тада су сви веровали, овде почиње нешто исправно, нешто праведно, навео је Kестнер.

Оставите Коментар