Ако нешто изгриза темеље БиХ, подрива темеље Дејтонског споразума, разара ткиво, уништава међусобно повјерење и помирење, то је патолошка мржња Дениса Бећировића према свему што је српско.

Ако су нам такви љевичари, десничари су нам добри.

У тој својој болесној острашћености, Бећировић није у стању схватити да санкције никада нису рјешење, да су странци у овој земљи увијек продуковали проблеме, а да права рјешења долазе искључиво унутрашњим договором.

Ово је изјавио предсједник ДНС, Ненад Нешић, коментаришући ликовање бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића због увођења санкција функционерима Републике Српске, и његов позив ЕУ да санкционишу предсједника Републике Српске Милорада Додика.

– Санкције ЕУ предсједнику Републике Српске остаће сан малог провинцијског политичара, недораслог позицији која га је задесила, а који 17 година лагодно живи на сијању мржње унутар БиХ. Ако мисли да било какве санкције било којем појединцу могу уништити Републику Српску, грдно се преварио. Република Српска је плод воље српског народа и сваки дан је све јача, између осталог, захваљујући и антидејтонским апелацијама Дениса Бећировића – поручио је Нешић.

Лидер ДНС истиче да је Српска одувијек привржена Дејтонском мировном споразуму и да у континуитету инсистира на његовом поштовању.

– С друге стране, кратковиди политичари попут Бећировића, инструментализацијом Уставног суда БиХ, покушавају срушити Дејтон и изградити БиХ по мјери Исламске декларације Алије Изетбеговића. То није успјело Изетбеговићу, па неће ни њему. Kада би Стејт департмент пречешљао све иницијативе Дениса Бећировића, нашао би сабрана ђела антидејтонских активности. Уосталом, какав лицемјер мораш бити да се заклињеш у БиХ, а онда се радујеш санкцијама држављанима те исте БиХ? Kакав лицемјер мораш бити да говориш о регионалној стабилности, а да си против Kонзулата Србије у Бијељини који треба да олакша приступ конзуларним услугама и држављанима БиХ и при томе је та иста Србија без задршке отворила конзулат БиХ у Новом Пазару? – запитао је Нешић.

Оставите Коментар