ЛОВ на лидера босанских Срба Радована Караџића у босанским шумама 2002. постао је „хит“ у управо објављеним документима ЦИА о неидентификованим летећим објектима (НЛО) у САД.

Агенција из Ленглија је 12. јануара новинару Џону Гринвалду уступила на хиљаде декласификованих података о НЛО и наводном ванземаљском уплитању у догађаје на планети Земљи, а међу њима је и „Босански извештај“ сарадника Гојка Берића, иначе представљеног као новинара „Ослобођења“.

У фајлу заведеном у Ленглију 26. јула 2002. као референтан НЛО документ, у ствари је прича о пропасти потраге за Радованом Краџићем у којем ЦИА узима чланак Гојка Берића „Црни шешир бели голуб“ као извор. Да ли је сарајевски новинар „службени информатор“ агенције није до краја јасно, али се да наслутити да је исти чланак у ЦИА заведен и под другим шпијунским „регистром“.

Извештај из Босне криви лошу координацију обавештајаца на терену у акцији потраге за лидером РС, али и „одаје признање Караџићу који је успео да завара чак и стручњаке за НЛО из Беча“. У „босанском папиру“ између осталог пише:

– Људи из Пентагона су на губитку… Они за које се обично каже да „редовно комуницирају са ванземаљским бићима и за које на нашој планети не постоје тајне“, донедавно су помно пратили Караџића путем уређаја уграђених негде у околини Беча, али из његових лоцираних склоништа више нема сигнала. Наводно је Караџић искључио струју, пресекао телефонске линије и бацио свој мобилни телефон у јаму…

Новинар не крије бес јер Радован није приведен правди:

„Амерички командоси открили су и ухватили бившег нарко-краља Норијегу усред панамске џунгле, али изгледа да не могу да се снађу у босанским шумама.“

Драматичан тон необичном, смешном документу који се сада може пронаћи на порталу о НЛО мистеријама „Црни трезор“ (Black vault) Џона Гринвалда, даје запажање „информатора“:

…“Шеф српске полиције тврди да Караџић није у Србији, док је шеф црногорске полиције рекао да није у Црној Гори. Отишао је и то је то! Ипак, пре неки дан су га готово ухватили. Говорило се да је било пуцњаве, било је мртвих и рањених, али Караџић је избегао потеру. Подгорички дневник ‘Дан’ тврдио је да је трећа линија Караџићеве одбране убила 10 британских војника специјалних јединица. Нема ниједног сведока догађаја…“

Последња велика декласификација ЦИА докумената о НЛО појавама садржи 2.780 страница и „Радованов документ“ је, вероватно, најсвежијег датума. Углавном се ради о неразјашњеним догађајима са „ванземаљцима“ шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година 20. века у Америци, а међу најинтересантије спадају они који немају много додирних тачака са „гостима из свемира“. У кинеском извештају из 1972. ЦИА бележи речи тадашњег председника владе Зоу Енлаја да велика земља напредује у свим погледима, па и у оним везаним за ванземаљско летење.

У декласификованом тексту из Русије говори се о великој мистериозној експлозији код градића Шашкова на Дону, која је полупала све прозоре и кровове у граду направивши велики кратер на ободу града. Из Русије је још интересантан и документ о НЛО датиран 1994. из Тјуменске области у ком се тврди да Совјети имају нову непознату летелицу која може да носи 300 тона и да се креће боље од сваког авиона и хеликоптера. Према том фајлу, конструктор округлог летећег објекта зове се Сергеј Фатејев.

Амерички истраживач Џон Гринвалд ову последњу „туру“ поверљивих докуманата добио је после 10.000 званичних захтева Стејт департменту, у којима се позива на Закон о доступности информација од јавног значаја. Многи декласификовани извештаји су непрегледни и фломастером исцртани ПДФ документи и углавном посредно говоре о НЛО. Изостављена су имена особља ЦИА која су бавила класификацијом.

ГОДИНА РАЗОТКРИВАЊА

У САД је феномен НЛО поново доспео у жижу јавности јануара 2020. када је америчка морнарица потврдила да је власник три снимка објављена у медијима из 2004. и 2015. који приказују сусрете носача авиона са летелицама напредних особина изнад Пацифика и Атлантика. Морнарички орган за класификацију тајни у саопштењу у којем одбија захтев за јавно приказивање и осталих записа, признао је да имају снимке и веће резолуције са „Теодора Рузвелта“ и „Нимица“, али да ће они остати тајна.

ИНФОРМАТОР ГОЈКО

ТРАГОМ мистерије ко је Гојко Берић коме ЦИА верује да су стручњаци за НЛО изгубили Радована, нађено је низ текстова потписаних овим именом чији је заједнички именитељ мржња према Србима. Један од најсрамнијих Берићевих радова је „Губитници поново марширају“, поводом смрти Слободана Милошевића, у коме се тражи да се покажњавају сви који су српском председнику дали читуље у београдским медијима.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар