Незапамћено славље забележено је дан након избора у најсевернијем граду Црне Горе.
Више стотина аутомобила са заставама и укљученим сиренама крстарило градом док је народ изашао испред зграда и кућа и са одушевљењем их поздрављао.

Изгледало је као да сви славе.

Славило се и испред локала у центру града. Највеселије је испред локала „Цезар“ где више десетина присталица опозиције прослављају победу.

Управо на том месту данас је било и најнапетије јер се просторије седишта Демократске партије социјалиста управо налазе преко пута поменутог локала.

Да би спречили евентуални инцидент испред просторија ДПС-а се налазе чланови Одбора за одбрану светиња а нешто касније стигла је и интервентна патрола полиције.

Непозната лица током протекле ноћи поломила су стакла на канцеларијама Демократске партије социјалиста и Социјалдемократа у Пљевљима, које се налазе у улици Бошка Бухе и Скерлићевој.

Kанцеларије ДПС-а и СД-а, према незваничним изворима, су каменоване око три сата у ноћи између недеље и понедељка.

Осим поломљених стакала, у канцеларији Социјалдемократа разбацан је и инвентар.

Из полиције су незванично саопштили, да се ради на проналажењу виновника овог инцидента.

  • Питамо се, јутро након проглашења резултата, да ли је ово слика помиритељске, мултиетничке и грађанске слободне Црне Горе? Kо то слави „побједу“ на начин да угрожава безбједност другог? Верујемо да ће сви озбиљни политички актери добро размислити о будућности Црне Горе и да неће дозволити историјске грешке које ће нас вратити деценијама уназад. Ми, Социјалдемократе, сматрамо да у ЕУ може ући једино грађанска, мултиетничка, антифашистичка, секуларна, европска и евроатлантска Црна Гора – саопштено је из СД-а.

Незванични резултати гласња на парламентарним изборима у Пљевљима 2020. године:

Kоалиција „За будућност Црне Горе“ 9766 гласова, Kоалиција „Одлучно за Црну Гору! ДПС – Мило Ђукановић“ узела је 6148 гласова „Мир је наша нација“ узела је 2796 гласова, Бошњачка странка 749 гласова, Социјалдемократе 407 гласова, Kоалиција „Црно на бијело“ 232 гласа, и Социјалдемокартска партија 223 гласа.

Оставите Коментар