Питање здравља и уништених живота је нешто што НАТО-у никада нећемо опростити, рекао је председник Српске деснице Миша Вацић коментаришући формирање Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999.године.

Председник Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године по здравље грађана Србије Дарко Лакетић поднео је Скупштини Србије Предлог одлуке о избору чланова те комисије. За чланове комисије предложио је  5 посланика из Народне скупштине, а предлог одлуке о избору чланова комисије уврштен је на дневни ред актуелне седнице скупштине, како би се обезбедили услови да комисија почне што пре да ради. Предлог да се комисија формира Скупштина је и усвојила пре неколико дана. Та комисија би, како је најављено, требало први извештај парламенту да поднесе 2020. године. Како лидер Српске деснице Миша Вацић коментарише формирање Комисије и хоће ли бити довољно времена да се утврди истина да ли је узрок повећаном броју карцинома у Србији бомбардовање и коришћење осиромашеног уранијума. Говорећи о томе Миша Вацић је нагласио да ће Комисија која је формирана сигурно потврдити да је НАТО бомбардовање кривац повећању броја оболелих.

Комисија која је формирана у Скупштини Србије радиће по узору на италијанску, која је доказала да су многи војници који су боравили на КиМ оболели од малигних болести. Прва локација коју ће обићи  Комисија за утврђивање последица бомбардовања, како је најављено,  биће Врање. Чланови комисије обићи ће девет локација на подручју тог града, које су дефинисане као контаминиране осиромашеним уранијумом.