У НОЋИ између суботе и недеље, пола сата после поноћи опљачкана је црква светих Архангела у Великом Ропотову, у косовском поморављу на Космету.

Како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију из крстионице је узет сеф, који је црквеним колицима однет на гробље изнад цркве, где је отворен и из њега је узета већа количина новца намењеног за промену пода у овој цркви и за изградњу цркве у селу Панчела.

– Од почетка ове године до данас укупно је опљачкано и оскрнавњено једанаест православних цркава и та чињеница представља праву слику односа власти у Приштини према сакралним објектима СПЦ на Косову и Метохији. На тај начин привремена администрација у Приштини недвосмислено показује и шаље јасну поруку да јој до суживота и до стабилизације ситуације на терену није уопште стало- наводе из Канцеларије за Косово и Метохију која најоштрије осуђује овакве и сличне нападе на српске цркве и манастире на Косову и Метохији и позива међународну заједницу и њене релевантне институције на КиМ да коначно реагују и зауставе дивљање и антицивилизацијско понашање албанских екстремиста. Из Канцеларије за КиМ опомињу да су у последње време на Косову и Метохији све учесталији напади на верске објекте Српске православне цркве, јер очито они који стоје иза таквих напада рачунају са тим да је то још један ефикасан начина да се застраши и онеспокоји српски народ у покрајини.

– Држава Србија ће наставите да брине о својим грађанима у јужној српској покрајини и наставиће и даље да ради на добробит економског бољитка, останка и опстанка Срба на Косову и Метохији- подвлачи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Оставите Коментар