НЕДЕЉУ дана говорило се да је спорно медицинско изузеће Новака Ђоковића, та реч „медицинско изузеће“ постала је својеврсна табу тема, многе је интригирала, а неке и збунила, а данас се показало да је тотално небитна, те да су иза све тортуре којима је Новак Ђоковић изложен ипак неки други разлози.

Новак Ђоковић је покушавао да уђе у земљу са медицинским изузећем које је добио на основу података достављених од стране Тенис Аустралије, медицинских служби и самог тенисера…

Испоставило се да је то разлог за одузимање визе, јер је „Новак у земљу кенгура ушао илегално“, на томе се недељу дана градио случај против Ђоковића, а током јучерашњег прелиминарног саслушања, када су испливале три тачке на којима се базира оптужница Алекса Хока увидели смо да је и сам министар за Имиграциона питања признао да је Ђоковић поштовао сва правила.

Ђоковић се терети да је проблем за безбедност јавног здравља, да својим „антиваксерским ставом“ може да натера оне невакцинисане и неопредељене да се заувек окрену против вакцине.

Толико неозбиљности, правила која збуњују и излуђују народ, тога нема нигде осим у далекој Аустралији. Наиме, Бернард Томић је током меча молио да му се дозволи да се тестира, клео се Аустралијанац хрватског порекла да има корона вирус, не, нико није на његове вапаје реагова, два дана касније испоставило се да има корона вирус.

Ник Кирјос ће свој меч после осам дана од прележане короне играти у првом колу Аустралијан опена, није познато хоће ли тенисер морати да докаже да је здрав или ће само изаћи на терен? У Аустралији је карантин седам дана, али смо сви свесни могућности продуженог ковида, односно да је потребно тестирати се како бисмо били сигурни да је вирус напустио наш организам. Није познато да ли ће то бити захтевано од тенисера из Аустралије…

Но, вратимо се на Новака, медицинско изузеће које има Ђоковић у Аустралији би вам гарантовало сва права. Како преноси Ејџ у својој колумни, уколико поседујете исто изузеће које има српски тенисер, а аустралијски сте држављанин, ви можете много тога.

– У држави Викторија можете да се запослите са медицинским изузећем које поседује Новак, или да будете гледалац, или чак упосленик на Аустралијан опену. Људи говоре да Новак Ђоковић добија посебан третман зато што је позната и утицајна особа, а чини се да је због тога заправо кажњен, јер би у било ком другом случају њему сва врата била отворена, наводи се у тексту Ејџа.

Останите и даље уз „Новости спорт“ и први сазнајте најновије вести о томе шта се дешава на теме везане за Аустралијан опен, а, наравно, и оне у којима је главни јунак Новак Ђоковић.

Оставите Коментар