Како Глас јавности ексклузивно сазнаје, хитан састанак црногорског председника Мила Ђукановића са Дејаном Перуничићем, директора Агенције за националну безбедност (АНБ) и директором Управе полиције Црне Горе Веселином Вељовићем, поред информација о организацији атентата на Милана Кнежевића, народног посланика Демократског фронта, били су и подаци о полицијској репресији и прекомерно примењеној сили према члановима породице Бранислава Мићуновића, званог „Брано“, утицајног лица из црногорског криминалног миљеа.

Према сазнањима до којих је поуздан извор Гласа јавности дошао из врха црногорске полиције, Ђукановић је поменути састанак организовао како би му се разјасниле информације да су дана 23.03.2020. године припадници МУП-а Црне Горе у склопу интервенције применили физичку силу и брутално пребили Ненада Мићуновића, синовца Бранислава Мићуновића, којом приликом су му нанели озбиљне повреде. Иначе, Ненад Мићуновић наведени догађај није пријавио полицији, а све до скоро ни члановима своје породице јер је сматрао да ће углед породице Мићуновић бити нарушен уколико се сазна за наведени догађај. Према истом извору, Бранислав Мићуновић је пре неколико дана дошао до информације о бруталном нападу црногорске полиције на његовог синовца, због чега је ултимативно захтевао од Ђукановића да се што пре сазна ко су полицајци који су учествовали у пребијању, те је инсистирао да исти буду по хитном поступку суспендовани и позвани на одговорност, због прекомерне употребе силе.

Због наведеног, а и утицаја који Бранислав Мићуновић има у Црној Гори, Ђукановић је хитно тражио разјашњење наведеног догађаја од Веселина Вељовића, који тада није располагао никаквим информацијама да се напад на Ненада Мићуновића уопште догодио. Након спроведене интерне истраге, Вељовић је дошао до информација да су са свим подацима о бруталном нападу на Ненада Мићуновића, били упознати и исте их потом заташкали Зоран Лазовић, помоћник директора Управе полиције Црне Горе задужен за Сектор за борбу против организованог криминала и корупције, и Зоран Томчић, помоћник директора Управе полиције Црне Горе задужен за Сектор специјалне полиције. Услед наведених околности, Ђукановић је, поред осталих питања, током јучерашњег двочасовног састанка, расправљао са Перуничићем и Вељовићем о информацијама о нападу полиције на Ненада Мићуновића, при чему је директор Управе полиције МУП- Црне Горе невешто покушавао да оправда своју неспособност и немогућност да адекватно контролише активности Лазовића, изазивајући негативне и нервозне реакције код Ђукановића. На том састанку на основу информација које је у међувремену прикупио Вељовић, појавиле су се и озбиљне сумње да су Лазовић и Томчић, умешани у организацију бруталног напада полиције на синовца Бранислава Мићуновића, јер су од државног руководства прикрили овај нечувени напад на чланове породице Мићуновића, који још увек ужива немерљиви ауторитет у Црној Гори.

Да ствар буде гора, до Ђукановића су дошле информације да су се Лазовић и Томчић у друштву себи блиских људи, поспрдно изражавали о члановима породице Мићуновић и износили погрдне коментаре на рачун Брановог синовца, при чему су износили тврдње да ће Ненаду Мићуновићу, због напада полиције на њега дати 500 евра, јер толико и вреди, правећи алузију на догађај у којем је учествовао Ненад Мићуновић, када је пре извесног времена физички напао једног од лидера Демократског Фронта Небојше Медојевића, за шта је осуђен на новчану казну од 500 евра, пише Глас јавности.

Оставите Коментар