Лидер Српске деснице Миша Вацић залаже се за увођење обавезног војног рока у Србији. То у разговору за Српски телеграф објашњава тиме што се, како каже, сваки мушкарац дисциплини и реду најбоље научи кроз војни дрил.

  • Стално се говори да у земљи нема реда, а свако се реду најпре научи у војсци, где ствара радне навике. Предлог је да обука не траје дуго, само три месеца, али да буде урачуната као плаћени радни стаж. Била би то права пешадијска обука у касарнама – каже Вацић.

Неки приговарају да би то била милитаризација Србије?

  • Никако, иако смо у окружењу које све чешће звецка оружјем. То није никакав увод у рат, као што неки желе да представе, него одлика земаља које желе да буду озбиљне.

Опозиција сте власти, али не размишљате о приступању Савезу за Србију.

  • Таман посла. Тадић, Шутановац, Ђилас… Све су то људи који су хапсили омладину на улицама због протеста поводом Kосова, навијачких песама или геј-параде. Бошко Обрадовић је разочарао своје најближе саборце, па су му сви окренули леђа и то довољно говори о њему. Ми смо конструктивна опозиција, нисмо мрзитељи који без икаквих основа нападају све што долази из врха државе. Напротив, имамо смелост да похвалимо све добре ствари које ради председник Вучић. У стварима са којима се не слажемо нудимо решења, а не мржњу.

Kолико вам иде наруку то што је десница све јача у Европи?

  • Одговарају нам односи сарадње са националним европским партијама, па тако одржавамо контакте са многим националистима, јер са свима њима треба градити мостове који ће у перспективи много значити Србији. Верујем да ће у многим европским државама ускоро доћи до апсолутне доминације националних идеја.

Kако из ваше перспективе изгледа сарадња Србије са НАТО, ЕУ и Русијом?

  • Ниво односа који сада Србија има са НАТО је максимум који нам је потребан. Треба сачекати изборе на пролеће за Европски парламент, па се чвршће повезати са челницима држава ЕУ који су десничари, а наши су традиционални пријатељи. Што се тиче односа са Русијом, Српска десница се залаже за улазак у ОДKБ и приступање Евроазијском економском савезу.

Одлично је што ме нападају
Kако објашњавате то што сте често на удару појединих медија?

  • Одлично је што ме нападају, само је битно да народ разуме да ти исти медији нападају једног Арноа Гујона, док им је Бошко Обрадовић драг гост.

Оставите Коментар