Црногорски премијер Здравко Кривокапић очекује да ће попис становништва сигурно бити одржан следеће године.

Одговарајући на питање посланика Социјалистичке народне партије Драгана Ивановића током премијерског сата, Кривокапић је казао да је Влада јасно зацртала у свом програму да ће четврти квартал године бити посвећен Закону о попису, преноси РТЦГ.

„То значи да на тај начин одговарамо на програмску обавезу која је дефинисана и на основу рада Управе за статистику (МОНСТАТ) и Министарства финансија и социјалног старања“, нагласио је Кривокапић, оцењујући да је јавна расправа о Нацрту закона о попису могла бити транспарентнија.

„Само једна партија је учествовала у електронском сагледавању и примедбама. Можда је то један недостатак који се може исправити, и кроз део који дође у Скупштину, на бази амандмана и сугестија које ћете као посланици предложити“, навео је председник Владе Црне Горе.

Он је казао да очекује позитивно мишљење из Брисела.

„Најважније је да је Нацрт закона о попису отишао ка Европској комисији и најзначајнија је табела о усклађености. По свим сазнањима која имамо, врло брзо ће бити завршен њихов део, при чему не очекујемо да ће бити неких суштинских примедби, тако да би већ након тога, на првој следећој седници Владе тај предлог био и усвојен, а онда дистрибуиран Скупштини како би она у својој процедури урадила све што треба“, рекао је Кривокапић.

Најавио је да ће на сутрашњој седници Владе бити Предлог закона о територијалној подељености који је предуслов за попис.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар