Делегација Српске деснице не челу са председником Мишом Вацићем, присутвовала је комеморативном скупу организованом у “Спомен соби – косметске жтрве” у згради Београђанке, који је почео симболично у 12:44.

Данас се навршава 20. година од свирепог убиства шесторице српских младића у кафићу „Панда“, у Пећи, на Kосову и Метохији, од стране шиптарских терориста.

Увече 14. децембра 1998. године, током сукоба на Kосову и Метохији, двојица маскираних нападача упали су у кафић Панда у Пећи и отворили рафал из аутоматског оружја по присутнима. Приликом напада 6 младића је убијено а 15 рањено. Страдали су: Иван Обрадовић (14), Вукота Гвозденовић (16), Светислав Ристић (17), Зоран Станојевић (17), Драган Трифковић (17) и Иван Радевић (25). Сви убијени младићи су били средњошколци, осим Радевића који је био студент.

Вацић је овом приликом истакао да Србија и њен народ никада не смеју да забораве ниједан злочин шиптарских сепаратиста, као и да су невино страдали дечаци постали симбол страдања нашег народа у Јужној српској покрајини.

Kомеморативном скупу присуствовао је и Дарко Младић, коме је Сима Спасић уручио захвалницу Удружења посебно намењену генералу Ратку Младићу.

Присутни су били још генерал Винко Пандуровић, генерал Веселин Шљиванчанин, генерал Божидар Делић као и други представници војске.

--