„Овим они мисле да су понизили Ђоковића, а понизили су сами себе“.

Председник Србије Александар Вучић истакао је да се одмах по доношењу одлуке о депортацији Новака Ђоковића разговара са првим тенисером света.

– Разговарао сам малопре са Новаком. Бодрио сам га, рекао сам му да једва чекам да га видим у својој земљи, у Србији, тамо где је увек добродошао. Они који мисле да су истерали неке принципе оваквим чином, само су показали да нису ни имали никакве принципе. Да 10, 11 дана мучите најбољег тенисера, да би онда саопштили одлуку за коју сте знали првог дана. Шиканирање, вређање, медијски линч, ваљда су хтели да покажу Ђоковићу како функционише светски поредак – рекао је председник Вучић.

Председник истиче да је тужилац изнео лажне податке када је причао о вакцинацији у Србији. Бројке су доста другачије од оних које су аустралијске власти презентовале.

– Видели сте колико тужилац лаже. Kажу да је у Србији мање од 50 одсто вакцинисаних. То није тачно, прави број је 58 одсто. Не заборавите да је то више него у многим земљама Европске уније. То је био бесмислен аргумент истакао је председник.

Србија је спремна за долазак аустралијских спортиста у марту, који ће бити дочекани на прави начин. Србија јесте и увек ће бити прави домаћин, а не земља у којој се скупљају јефтини политички поени.

– Ми ћемо аустралијске спортисте дочекати на другачији начин, колико већ у марту. Нећемо зарад избора да се иживљавамо над њима и да показујемо силу. Они долазе на Атлетско првенство. Показаћемо да смо бољи од Аустралије. Аустралијској влади хвала. Овим они мисле да су понизили Ђоковића, а понизили су себе – закључио је Вучић.

Оставите Коментар