Јована Прековић, припадница Спортске јединице Министарства одбране, победник је финала Премијер лиге у каратеу, која је у организацији Светске карате федерације одржана од 12. до 14. марта у Истанбулу. Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је Јовани Прековић освајање златне медаље.

„Честитам Вам од срца. Поносни смо што сте припадница Министарства одбране, што нижете врхунске резултате и часно представљате нашу земљу широм света. Хвала Вам, драга Јована, још једном на свему што чините за нашу Србију“, рекао је министар Стефановић.

Актуелна првакиња света у категорији – 61 кг – Јована Прековић победила је у прва три кола такмичарке из Словачке, Швајцарске и Хрватске. У полуфиналном мечу савладала је такмичарку из Ирана Шиму Алесади резултатом 6:3 и пласирала се у финале које је на програму било данас, у којем је Розита Алипоуркешак због повреде одустала од финалне борбе.

„Презадовољна сам овим успехом у Премијер лиги који је још једна потврда моје одличне тренутне форме. Жао ми је што се моја противница у финалу повредила и што није било финалног меча. Настављам даље са припремама, за наредну Премијер лигу и првенство Европе. Радујем се и Олимпијским играма јер већ имам норму за Токио и надам се новом успеху на највећем спортском спектаклу”, изјавила је Јована Прековић у телефонском разговору након победе у Премијер лиги у Истанбулу.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар