Текст у целости преузет са: ПРИСМОТРА

Прва “Црна кућа” основана је 1889. године у Бања Луци. Ово заправо није била никаква кућа већ затвор који су направили Аустроугари да би у њој затварали и мучили виђеније Србе. Један од заточеника “Црне куће” био је и књижевник Петар Kочић. По причама становника Бања Луке сваки управник “Црне куће” мрзео је Србе и у затвору их мучио. Сто тридесет година касније “Црне куће” у Бањалуци више нема, али зато постоји “Црна кућа” у Новом Саду која има свог управника који такође мрзи Србију. Kо је управник “Црне куће” у Новом Саду? Kо је Ђорђе Мајсторовић?

На челу “Црне куће” у Новом Саду налази се Ђорђе Мајсторовић. У једном од прошлих текстова рекли смо да је “Црна кућа” у Новом Саду основана 2007. године у циљу борбе против српског национализма, што и пише у прогласу “Црне куће”. Назив “Црна кућа” је добила по морбидној црној фасади. Црна фасада на згради требала је да покаже њихову оданост Хабзбуршкој монархији, Аусторугарској. Ђорђе Мајсторовић поред тога што је управник “Црне куће” он је такође њен портпарол и уредник књижевних програма.

Поред тога што је управник “Црне куће” Ђорђе Мајсторвић је њен законски заступник. Он је веза између немачких невладиних организација и “Црне куће” у Новом Саду. С обзиром да су у документу о оснивању “Црне куће” навели да им је циљ борба против српског национализма, ове ствари се дешавају у “Црној кући”. Прошле недеље у “Црној кући” одржана је изложба о наводним ратним злочинима које су починили Срби. Ову изложбу направила је Јелена Јаћимовић из Београда. “Црна кућа” је такође стечиште окупљања војвођанских сепаратиста, активиста “НВО” сектора, екстремних левичарских група. Сам Ђорђе Мајсторовић близак је организацијама “МАРKС 21” и “Антифашистима из Београда”.

Навешћемо још једну акцију коју је Ђорђе Мајсторовић организовао са својим људима из “Црне куће”. У мају ове године Ђорђе Мајсторовић и тридесетак чланова “Црне куће” завезали су беле траке око руку и парадирали по Новом Саду. Циљ овог њиховог перформанса је да шире бошњачку пропаганду да су се 1992. године десили наводни ратни злочини у Приједору над бошњацима. “Црна кућа” заузима важно место у ширење бошњачке пропаганде у Србији. Десна рука и заменик Ђорђа Мајсторовића у овим акцијама и у вођењу “Црне куће” је и Озрен Лазић. Више о самој “Црној кући” можете прочитати на нашем порталу.

Текст у целости преузет са: ПРИСМОТРА

--

Leave a Reply