Хрватске странке у БиХ данас су оштро критиковале хрватског члана Председништва Жељка Kомшића због слања нон-папера о стању у БиХ, оптужујући га да срамоти земљу и називајући га „узурпатором права Хрвата“
Хрватски члан трочланог државног врха је шефовима дипломатија ЕУ крајем марта послао документ у којем оптужује Хрватску и Србију за мешање у унутрашња питања БиХ и критикује европске представнике због подилажења хрватској страни, преноси Хина.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter


Хрватски народни сабор БиХ (ХНС) назвао је Kомшића другим бошњачким чланом трочланог председништва, алудирајући да није изабран гласовима Хрвата, него Бошњака, које у Председништву представља Шефик Џаферовић.

  • Указујемо међународним партнерима на нон-папер као још један доказ константне злоупотребе државних институција – саопштио је ХНС и додао да је Kомшић изнео „неукусне оптужбе о међународним партнерима у ЕУ и САД-у и њиховим представницима у БиХ“.

Наводи се и да је Kомшићев потез знак нервозе и то у тренутку кад интензивно ради на изменама изборног закона, које, како кажу у ХНС, неће одговарати „узурпаторима хрватских места, нити ће било којег становника БиХ оставити у дискриминаторском положају“.

Kомшић је у писму, у којему износи личне ставове, Хрватску и Србију оптужио да се преко странака које воде Драган Човић и Милорад Додик директно мешају у унутрашња питања БиХ, док је мисију ЕУ у тој земљи оптужио да подржава „заједнички злочиначки подухват који је пресуђен у Хагу“.

Оставите Коментар