У специјалној емисији Хрватске радио-телевизије (HRT) наши суседи нису могли да прећуте да је српски свет односно српски свијет „интелигентна идеја“, за коју кажу да је супериорнија од ранијих приступа српском обједињавању.

Када је реч о појму српски свет, у емисији су појаснили да је у садашњој форми потекао од „поприлично талентиране“ екипе портала ИН4С и њихове телевизијске емисије Српски св(иј)ет.

Међутим, на HRT додају да је кључни тренутак тај када појам почиње да се повезује с властима у Београду, а преноси се одатле на власти у Бањалуци и српске политичке кругове у Подгорици.

На HRT су још рекли да се српски свет може сматрати пројектом Александра Вучића, а идеју српског света – кажу на HRT – јавности треба да приближе министар Александар Вулин, министар Никола Селаковић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, историчар др Александар Раковић и геополитичар проф. др Миломир Степић.

На HRT закључују да капиларно деловање преко идеје српски свет треба у будућности да доведе до референдума у Републици Српској и Црној Гори којима би се донеле одлуке о ступању у заједничку државу са Србијом, а да је сасвим могуће да у заједничкој држави буде и Северна Македонија.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар