Дванаестогодишњег дечака Михајла С. напала је данас око 14 часова група Албанаца у центру Kосовске Kаменице.

Дечака, иначе ученика петог разреда ОШ „Десанка Максимовић“, је без повода напала група старијих Албанаца и нанела му повреде по лицу.

Он је хоспитализован у болници у Kосовској Kаменици и поред физичких повреда, претрпео је огроман стрес.

Михајло је ишао у продавницу, а током повратка га је напала група хулигана и вређала на Албанском језику.

Фотографију дечака је објавио директор Kанцеларије за Kосово и Метохију, који је рекао да ће то тело пружити сву расположиву помоћ породици дечака и Михајлу обезбедити најбољу могућу негу.

  • Михајло је нападнут само зато што носи српско име и презиме и говори српским језиком. Он је жртва обести екстремиста који гаје отворену мржњу према свему српском и желе етнички чисто Kосово и Метохију. За такво понашање добијају отворену подршку Приштине која политиком некажњавања иду на руку изгредницима.
  • Његове повреде и стрес који је доживео срамота су пре свега међународне заједнице за коју не постоје српске сузе и мука коју наши сународници свакога дана доживљавају декларишу се као узредни инциденти. Нека питају Михајла или његове другаре и родитеље како се после овог напада осећају?
  • Нажалост, антистрпско расположење и узаврела реторика коју свакога дана слушамо из Приштине генерише и стимулише овакве нападе према Србима. Због тога још једном тражимо и овим путем, а затражићемо и званично да се повећа безбедност у српским срединама на простору Kосова и Метохије, а да међународне организације на KиМ изврше снажан притисак на власти у Приштини да прекину са политиком некажњавања и најоштрије санкционишу починице – наводе из Kанцеларије.

Оставите Коментар