,,Захтевам да се забрани накарадни концерт настраног лудака ткз Божо Вреће, прво јер је Влада Србије прогласила тродневну жалост, друго из здравствених разлога мера сузбијања смртоносне епидемије.

Доста је држава Србија подилазила којекаквим самозваним уметницима који сваким својим чином иритирају целокупно друштво у Србији.
Ово тужно време дисциплина државних органа је нужна зарад заштите јавног морала и јавног здравља. Забрана и тачка“,
поручио је медијима Миша Вацић председник Српске Деснице.

У време када се Србима ограничава да и на славама имају до петоро гостију, када преживљавамо пакао короне неко је дозволио босанском музичару Божу Врећи да одржи концерт у Београду. А за данас је заказан још један концерт и то на дан када се упокојио блаженопочивши Патријарх Српског господина Иринеја.
За сада тај концерт није отказан или одложен иако је Влада Србије прогласила тродневну жалост!


Званична вест која је узнемирила целу Србију гласи овако:

„БЕОГРАД, 19. новембра 2020. (Бета) – Музичар и уметник Божо Врећо, интерпретатор босанскохерцеговачког мелоса, одржао је синоћ први од два концерта у Комбанк дворани у Београду.

Током концерта уз санитарне мере ради сузбијања заразе корона вируса, публика је користила маске уз прописан размак међу људима.
Вечерашњи концерт, уз овације, Врећо је завршио песмом „Пашана“.
Други концерт најављен је за данас у 18.30 у истој дворани.
Тај познати регионални извођач севдалинки објавио шест албума. Неке од најпознатијих нумера су „Пашана“, „Ко ли ноћас милује ти косу“, „Пандора“, „Елма“, „Сањао сам“, „Крила“.
Сарађивао је са многим познатим музичарима као што су Марко Луис и Васил Хаџиманов“.
Са друге стране, у својим наступима Божо истиче трансродност музике, а декларисао се и као хомосексуалац. О свом опредељењу сам прича у једном интервјуу:

Мени је било битно да не будем мушкарац на сцени док пјевам женску пјесму. Желим да свака жена осјети ту жену у мени, а мушкарци мушку компненту. Супер је што ја функционишем као таква особа. Превазилазим мушко-женске разлике, јер мислим да смо сви и једно и друго, само што се већину свог живота стидимо да будемо и једно и друго, јер смо ограничени послом, породицом, каријером. Међутим мени севдах управо даје слободу да будем и жена. Да имам свилену кафтан хаљину у којој се могу вртити, која је бајковита. Никада не бих промијенио пол, јер то не бих био ја. Моја ме мама, у ствари, никада није одгајала да будем неко други. Знала је кога је родила и увијек ми је говрила ‘буди то што јеси и прати своје срце’, а ја то и радим“- каже овај, ова или ово.

Док су га неки медији исхвалили Има и оних који су очајни..

„У исто време када се људима прети да ће бити драстично кажњени са 50 000 – 150 000 динара ако славе крсну славу и још подстичу да пријављују комшије, када се најваљује забрана Божића, када је свим домаћим певачима забрањено да наступају у дворанама, клубовима, и кафанама ОВО држи концерт у Комбанк Дворани јер промоција настраности не сме да престане“- каже Слободан Илић у свом коментару.

1 KОМЕНТАР

Leave a Reply