У паничном страху од открића истраживачких новинара о тајним везама Чедомира Стојковића са Хрватском, чију тачност и ексклузивност најбоље потврђује гласно ћутање овог иначе логореичног субјекта, његови блиски пријатељи и саборци су сковали план покушаја да то вешто прикрију, како би сачували од разобличавања њиховог тренутно најагилнијег пулена.
Историчар фаНАТОк и искрени кроатофил Никола Самарџић је, према тврдњама неког ко је веома близак „подморници“, у консултацијама са некрунисаним краљевима антисрпских и антируских спинова, аутентичним Војвођанима Динком Грухоњићем и Недимом Сејдиновићем, сковао лукав план да организују медијски линч једног од лидера антипутиновске „опозиције“ Пјотра Никитина. Шема је следећа: заокупити и скренути пажњу аудиторијума информацијама о психичкој поремећености и лечењу Никитина, како би „подморница“ могла да одахне.
Овде се препознаје сав цинизам како Стојковића, тако и његових пријатеља, који изгледа неће трепнути и жртвоваће Никитина изношењем најинтимнијих и потресних података о његовом здравственом стању. Ваљда ће сад Никитин, макар крајичком још увек непомућене свести, а још пре њему блиски руски „опозиционари“, схватити да „подморница“ и његови истомишљеници све што раде, раде по принципу „Упропашћен Рус је мио, па макар и „наш“ био“.
Неко ће се зачудити одакле сад „подморница“ упловљава у исте воде са највећим заговорницима „Републике Војводине“? Одговор ускоро стиже, падаће маске…

Оставите Коментар