Сви говоре о будућности у Никшићу. Као да су сви, видљиво или прећутно, већ ушли у Коалицију за будућност. Чак и они прошли. Ови из ДПС-а, који су до јуче били на власти, неће ни они прошлост, ону у којој су одлучивали. Дошло је време за промене и у Никшићу. Ту посебно. И то сви знају. Једина разлика постоји у томе што ови поражени у августу покушавају да промене себе глумећи ново, са ученицима старих, који служе само за очување Милове самовладе. То је перцепција будућности у очима Миловог ДПС-а.

Све ће остати исто као што је било, са њим на челу, али ћемо то сада звати будућношћу, иако ће то бити наставак прошлости. Та „мимикрична будућност“ попут лажи одевене у костиму истине, тешко може кога више завести, јер нема одговора на обична питања, попут овог „А зашто будућност касни, зашто је већ не живимо? Да ли због тога што је садашња већина била на власти или због Вас? Зашто смо још увек у вашој прошлости због тридесетогодишње владавине ДПС аутократског режима, или због ових који су дошли на таласу будућности пре само неколико месеци? У овом програму ДПС-а, као да се провлачи једна покајничка мисао испуњена осећајем сопствене слабости и недостатка људске храбрости да саопшти истину и јавно каже Никшићу „Ми смо управљали и Црном Гором и Никшићем. Ми, свих ових тридесет и више година, и ако сте остали без посла, Ми смо криви, ако не можете запослити кћерку или сина Ми смо опет криви, ако живите сиромашно и бедно, Ми смо криви, ако не можете платити рачун за струју Ми смо криви, ако немате стан нити га можете очекивати ми смо једини кривци“.

То би било улагање у врлину будућег ДПС-а који ће се можда појавити након коначног пораза овог Миловог и овде у Никшићу. Дакле, зашто би ико здравог разума гласао за оне који су им упропастили животе, одузели наду и радости живљења, јуришали на њихову веру и светиње и ускраћивали њихов језик и ћирилично писмо. Зашто, ако не због присиле или страха. А са страхом се не може победити истина. Страх је управо осећај стида због потрошене будућности којом је Милов ДПС вишедеценијски управљао. И зато једина права будућност је будућност промена и демократије. То је будућност слободног избора и победе народне воље.

Све коалиције које учествују на изборима у Никшићу у вези са тим могли би поделити на три групе. Прва коалиција је за црногорску прошлост, на челу са ДПС-ом и комитама, друга је политички савез око власти и садашњости, а трећа коалиција је коалиција за будућност и победу народа. Можда се то може и другачије назвати, али не и зауставити победа будућности и воље огромне већине људи за бољим, мирнијим и слободнијим животом.

Оставите Коментар