Пише: Предраг Петровић

Тајминг хапшења Мила Божовић одабран је искључиво у сусрет расписаним ванредним парламентарним изборима.
Неко се нада да ће овим некако успјети одложити већ расписане изборе, јер је цензус прилично високо, а ако се то не деси онда треба ДФ-у нанијети што већу штету и покушати га искључити као партнера већ виђеног у будућој власти.

На нападе и ниске ударце ДФ се навикао јер он са тим живи од свога настанка.
ДФ је препознат као највећи и најискренији противник криминала и корупције и сада му треба у изборној кампањи наметнути причу у којој ће се он морати бранити заправо од онога чему се он једини искрено супростављао свих протеклих година.
Хапшење једног од њихових истакнутих чланова неће пореметити њихову борбу, а ако Тужилаштво недвосмислено докаже да су њихове оптужбе тачне сигурно је да нико из ДФ неће стати иза Мила Божовић, већ ће тај чин Тужилаштва поздравити и охрабрити их да много јаче и искреније уђе у борбу против организованог криминала и корупције.
Познавајући Мила Божовић, а чутајуçи из новинских чланака оптужбе које му Тужилаштво ставља на терет, тешко је повјеровати у утемељеност и истинитост оптужби.
Повезивати га са Kавачким и Шклаљарским кланом истовремено је као да повјерујете да вам неко прича како се сјећа да је Драган Дзајић играо истовремено и за Звезду и Партизан.
Ако цјелокупна јавност зна како је бивша власт завадила ова два клана, колико је погинуло људи и са једне и са друге стране, онда све ђелује нестварно.

У Држави гђе се све зна, а поготово између два зараћена клана, вјеровати да су Милу Божовићу дозвољавали да буде истовремено и ,,Склаљарац“ ,,Kавчанин“ ђелује надреално, једино ако је имао двојника.
У објављеним Скаy препискама Мила Божовића тамо нема само се и једни и други надају да ће им он нешто помоћи, ако им затреба, јер га неко од њих познаје још из ђетињства.
Познају Будвани Мила Божовић дуго и зато су му само прије пар мјесеци дали надполовичну подршку, вјеровали ми и вјерују му и данас.
Kада би Тужилаштво имало увид у личне преписке и разговоре грађана Будве, гђе се они у препознатом црногорском менталитету надају да ће им Мило нешто помоћи или бити ,, од руке”, онда би стотине Будвана требало одмах ухапсити.

На другој страни исто то Тужилаштво ,,сном мртвијем спава“ када је у питању Мило Ђукановић, Веселин Вељовић, Зоран Лазовић, Миливоје Kатнић…
Да ли у Скаy препискама има разговора између касапина Беливука и Миљковић са Звицером и да ли их он обавјештава да слободно могу ући и убијати по Црној Гори, јер им је скинута забрана уласка?
Зоран Лазовић рече слободан је улаз, они дођоше и покасапише људе по Црној Гори, свратише, уз полицијско обезбеђење, на славље код Звицера, и потом са Тиватског аеродрома одлетјеше за Београд.
Читава Црна Гора зна за то, грађани се згрожава на њихове злочине, а Лазовић, Kатнић и Лепа Меденица су и даље на слободи.

Исти они тужиоци, којима је прије двије године тужитељка Лепа Меденица одузела предмет, а Миливоје Kатнић га потом одбацио због ,,не постојања удаљене сумње”, ћутали су до прије пар дана када на Одбору за безбједност постадоше покајници. Они, као и цјелокупна јавност, су знали да је Зоран Лазовић преко Енеса Баковића лично скинуо забрану уласка касапинима.
Јавно изјављује и премијер да су у командном ланцу од Ђукановића, преко Лазовића, Kатнића, Вељовића, Лепе Меденице и осталих се деценијама врши организовани криминал и корупција, чине разна непочинства, да су убијени новинар Душко Јовановић и високи полицијски инспектор Славољуб Шћекић…
Све то зна премијер, зна Тужилаштво, знају грађани али Мило Ђукановић се слободно купа у Дубаију, Миловоје Kатнић сади лук у Бајрамовици, а Зоран Лазовић ради и даље оно што је радио и до тридесетог августа.

Оставите Коментар