Табла са натписом манастира Драганац се већ више пута до сада нашла на мети вандала, а за тај дивљачки чин нико није одговарао

У јеку напада на православне светиње и српски народ на Kосову и Метохији, када свако разуман очекује да ће надлежне институције реаговати и зауставити ове вандалске чинове, ми сведочимо новом таласу опасних инцидената, саопштила је данас Kанцеларија за KиМ.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Најновији напад, како је наведено, десио се у близини манастира Драганац, у општини Ново Брдо, где су непознати починиоци поломили таблу са путоказом за ову светињу.

Табла са натписом манастира Драганац се већ више пута до сада нашла на мети вандала, а за тај дивљачки чин нико није одговарао.

„У тренутку када представници привремених институција у Приштини наводно спроводе акције у циљу очувања српске културе баштине и пишу писма међународним институцијама да скину са листе угрожених споменика културе манастире Српске православне цркве на територији Kосова и Метохије, ми бројимо нове нападе“, указала је Kанцеларија за KиМ.

Подсећа да је само од почетка ове године укупно 13 цркава и манастира било на мети напада албанских екстремиста.

„Паралелно са овим случајем, у Ђаковици су осванули плакати са фотографијама Срба којима се црта мета на чело и који се без иједног доказа оптужују за наводне ратне злочине и тиме застрашују потенцијални повратници и интерно реасељени да се врате на своја вековна огњишта“, наводи се у саопштењу.

Лицемерно је, наглашава се, што албанске власти на Kосову и Метохији покушавају да представе своју политику као политику мира, солидарности, верске и националне толеранције у очима светске јавности, а реалан живот на терену их свакодневно демантује.

„Чињенице говоре да су српски народ и православни храмови на Kосмету изложени константном насиљу, неправди и притисцима“, закључила је Kанцеларија за KиМ.

Оставите Коментар