ПАТРИЈАРХ Порфирије боравио је у недељу у Вуковару приликом освећења обновљеног Саборног храма, а један снимак његове шетње Вуковаром постао је виралан на друштвеним мрежама.

Пролазећи кроз масу узео је у наручје девојчицу која је, видевши га, почела радосно да виче: „Порфирије, Порфирије!“

Поглавар Српске православне цркве (СПЦ) патријарх Порфирије поручио је у Вуковару да се „морамо молити за сваког пострадалог, за сваку невину жртву у овом граду и за сам град Вуковар јер су молитва и хришћанско праштање једини пут исцељивања свих и највећих и најмањих рана које могу да снађу човека”.

– Зато вас позивам све данас да упалимо свећу за сву нашу пострадалу православну браћу и сестре, али исто тако да упалимо свећу за све невино пострадале Хрвате римокатолике, да се помолимо за нашу пострадалу браћу и сестре али исто тако и за пострадале римокатолике Хрвате – рекао је патријарх Порфирије.

Он је рекао да су „пред Богом сви људи исти без обзира на то ком народу и вери припадају, Бог не обраћа пажњу на то да ли се неко зове Мате или Матеј, Јосип или Јосиф, Иван или Јован, него препознаје само онога који има чисто, смирено и милостиво срце и само оног ко и поред свих препрека твори и гради мир”.

Оставите Коментар