Српска Десница тражи од председника Републике Србије Александра Вучића херметичко затварање свих граничних прелаза у Србији за све људе, чак и држављане Србије који се тренутно налазе у иностранству.

У циљу заштите нашег целокупног становништва које је изложено пандемији Корона вируса, Српска Десница сматра да је веома важно проналажење правног начина за увођење ове драстичне мере. Србија за сада нема преминулих од ове страшне пошасти, и ми желимо да држава својим мерама учини све да тако и остане уз што скорије и потпуно сузбијање Корона вируса у нашој земљи, управо мерама врха Државе.

Српска Десница предлаже председнику Србије да сходно највећем легитимитету у народу, начини правни преседан, у облику одређеног Lex Specialis, посебног закона који би Војсци Србије омогућио да наше државне границе потпуно затвори за сваки улазак и излазак. Сматрамо да би се овом мером као држава још снажније и дисциплинованије супротставили ширењу ове инфекције која је у суседству већ однела 10 000 живота.

Српска Десница са забринутошћу и вером у јединство државе и народа, прати развој ситуације у Србији, а овај предлог произилази из најбоље намере да се оштрим мерама државни органи, а пре свега војска и здравствени радници који су надлежни за сузбијање Корона вируса, на најбољи могући начин изборе са жариштима заразе који могу доћи из других, теже погођених земаља.

Уз дисциплину, строго поштовање издатих прописа у ванредној ситуацији и без ширења панике, уверени смо да би наш предлог за потпуно затварање државних граница на најбољи начин ударио по потенцијалним изворима заразе и исту свео на најмањи могући ниво. Посебан закон – потребан одмах!
Здравље и безбедност испред свега.

Живела Србија !

Оставите Коментар