ТРОЧЛАНО веће Основног суда на Цетињу, обило је као неосновану одбило жалбу тамошњег тужилаштва на решење којим је одлучено да се саветник за безбедност председника државе Мила Ђукановића, Веселин Вељовић у даљем поступку брани са слободе.

По оцени тог већа нису испуњени услови да се доскорашњем директору Управе полиције одреди притвор, због могућег утицаја на сведоке, јер околности у жалби, нити оне које произилазе из списа предмета, не указују на ту могућност.

Том суду Основно државно тужилаштво 7. септембра доставило је жалбу, тражећи да преиначе одлуку судије за истрагу Борка Лончара и Вељовићу одреде притвор до 30 дана.

Вељовић се терети да је починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Вељовић је ухапшен у недељу око 8.20 сати због сумње да је у зору тог дана, на Дворском тргу, окружен функционерима и присталицама бивше власти, полицајцима у кордону на Цетињу, који је потом покушао да пробије гурајући службенике Управе полиције. 

Наводно, говорећи да им је комадант он је тражио од њих да га пусте да прође. Према доступном снимку Вељовић је у једном моменту успео да пробије кордом али су га у даљем пролазу спречиле дојучерашње колеге.

Оставите Коментар