Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку поводом Дана војних ветерана, у којој је истакао да прославом празника, како је рeкао, ми показујемо да вас не препуштамо забораву, већ поштујемо као људе, вреднујући сваког појединца који чини једну државу јаком, као и војску – један од основних темеља стабилности успешне државе.

„Свим војним ветеранима честитам 4. децембар – Дан војних ветерана“, поручио је у честитки Александар Вучић.

У знак сећања на 1912. годину и потписивање примирја у Првом балканском рату, који представља важан историјски догађај из ослободилачких и одбрамбених ратова Србије, Вучић је истакао да традиционално прослављамо један од највећих војних празника.

„Победу за живот, слободу, право гласа и родну земљу, наши преци, али и ви, освајали сте безброј пута. Имена великих српских ратника и хероја који су се борили за очување националног идентитета и континуитета државности српског народа и Војске вођених вером у ослобођење Србије, уписана су и током Првог светског рата, Другог светског рата и ових последњих, за нас ништа мање тешких и болних борбених дејстава“, нагласио је председник Србије.

Поручио је је ветеранима да прославом празника показујемо, како је рекао, да вас не препуштамо забораву, већ поштујемо као људе, вреднујући сваког појединца који чини једну државу јаком, као и војску – један од основних темеља стабилности успешне државе.

„Поштовани ветерани, уз обећање да ће држава наставити да улаже напоре за побољшање живота војних ветерана широм Републике Србије, честитам вам празник!“, наводи се у честитки председника Вучића.

Оставите Коментар