Американци су признали да су дуго припремали и наоружавали украјинске обавештајне податке како би на Криму водили диверзантски рат против Русије. Другим речима, помогли су у припреми терористичких напада, рекао је новинар Евгениј Попов рекао у емисији ТВ канала „Русија 1“.

Подсетио је да су током септембра амерички стратешки бомбардери увежбавали нуклеарне ударе на Крим.

„Али нека покушају“, рекао је Попов.

Према његовим речима, „Кијев је одушевљен“ што су на тим обукама коришћени и украјински „асови“, а „амерички партнери су им дозволили да тамо прате и покривају своје бомбардере и окрећу цеви“.

Говоримо о заједничким вежбама у Виници. Тамо су на војном аеродрому Американци распоредили читав комплекс свог ваздухопловства, авијацију Команде за специјалне операције САД, укључујући десантне летелице Osprey и специјалне avione МЦ-130, на којима су, према украјинским изворима, биле америчке специјалне снаге.

Они не крију своје циљеве, кажу, ово је одговор Русији за вежбу Кавказ-2020. Водитељ је подсетио да је руски министар одбране Сергеј Шојгу „намерно повукао вежбу од границе како не би провоцирао и уплашио западне партнере“.

Leave a Reply