Текст у целости преузет са: ПРИСМОТРА

ПРИСМОТРА наставља да се бави истраживањем на који начин се финансирају невладине организације у Србији. Ове недеље дошли смо до података ко су финансијери “Фонда за хуманитарно право” на чијем челу се већ 17 година налази дугогодишњи агент провокатор Наташа Kандић. “Фонд за хуманитарно право” је основан 1992. године у циљу истраживања кршења људских права од стране српских војника у Хрватској, Босни и Kосову.

“Фонд за хумантарно право” има буџет од неколико милиона долара. Само једна донација из Америке од стране “FOUNDATION TO PROMOTE OPEN SOCIETY” износи 700.000 долара. Оно што је занимљиво у вези “Фонда за хуманитарно право” што у овој невладиној организацији ради свега десет људи. Тих десет људи служи се милионима долара и евра које долазе из иностранства.

У “Фонду за хуманитарно право” раде: Наташа Kандић(оснивач) , Ивана Жанић(извршна директорка) , Часлав Нинковић, Јована Kоларић, Вишња Шијачић, Јелена Јовановиц, Милан Гачановић, Владимир Милановић, Миа Деретић, Биљана Васковић и Мерис Мушановић. Ова група људи стоји иза “Фонда за хуманитарно право”, као и иза многобројних провокација Србије у последњих две деценије. Може се и поставити питање, на који начин ова група провокатора потроши сваке године неколико милиона долара и евра донација из иностранства? Kолике су плате у “Фонду за хуманитарно право”?

“Фонд за хуманитарно право” добија и велике донације из Европе. Из Велике Британије добили су донацију у износу од 120.000 фунти и то од “Sigrid Rausing Trust”. Од истоимене организације добили су још и 359.920 фунти. Поред Велике Британије бројне и великодушне су донације из Немачке. Наташа Kандић је у више наврата добијала по неколико стотина хиљада евра од разних сумњивих организација из Немачке. ПРИСМОТРА ће у наредном периоду детаљније упознати јавност са свим члановима “Фонда за хуманитарно право” и њиховим задужењима у овој организацији.

Текст у целости преузет са: ПРИСМОТРА

Оставите Коментар