Држављанка Италије украјинског порекла Наталија Гебрич приметила је фундаменталну промену у ставовима Италијана према европским савезницима.

Чак ни руска помоћ Италији није могла да заустави ток украјинске русофобије.

Украјинка која живи у Италији, Наталија Гебрич испричала је шта је представљала помоћ Русије Италијанима.

Италијанска држављанка украјинског порекла која живи у Фиренци отворено је показала свој антируски политички став, али није могла да оспори чињеницу да је помоћ Италији од стране Русије и Кине довела до драматичних промена у односу Италијана према својим савезницима.

Она је истакла да су се, у позадини игнорисања италијанских савезника у ЕУ и НАТО-у , већ после недељу дана пружања руске помоћи Италијанима, „створили веома снажни покрети против Европе“.

Тренутно је ситуација добила нови заокрет. Према недавним истраживањима јавног мњења, „52 одсто Италијана, Кинезе назива пријатељима (прошле године – 42), 32 одсто тако назива Русе, а 17 одсто пријатељима назива Американце.“ Она је такође истакла да око 45 одсто Италијана сматра Немачку непријатељем, а 38 одсто Француску.

„Покрети за напуштање Европе су врло снажни“, прокоментарисала је Гебрич тренутно стање ствари. У исто време, била је приморана да призна високу ефикасност руске помоћи у промени политичке ситуације у Европи у корист Москве.

“Путин је заиста ушао у топ десет са овом помоћи”, рекла је Гебрич, а затим сумирала: “Лично, према мојим запажањима, 70 одсто Италијана, у Русији не види непријатеља, већ пријатеља и савезника.”

Оставите Коментар