Чак и они који за себе кажу да нису верници, када се нађу у тешким животним ситуацијама из које мисле да нема изласка, окрену се Богу и молитви.

Верници то раде много чешће.

Једна од молитиви која нам поручује да је Крст спасење јесте молитва Часноме Крсту који тера ђаволе, претвара их у дим, топи их као огањ восак и штити оне који љубе Бога. Његова сила долази ис Исусове жртве на Крсту ради људи и ради нашег спасења, који је сишао у пакао да уништи ђаволе и тако нам даривао Крст Часни, да нас штити од сваког зла заједно са Богородицом Дјевом.

Ова молитва нам говори да треба да љубимо Бога кроз ближњег свог, да не чинимо зло и да не дозволимо нечастивом да чини зло кроз нас.

МОЛИТВА ЧАСНОМЕ КРСТУ

Слава Господе, Крсту Твоме Часноме! Нека васкрсне Бог, и нека се развеју непријатељи Његови, и нека беже од Лица Његова они који га мрзе. Нека ишчезну као што ишчезава дим, као што се топи восак на домаку огња; тако нека изгину ђаволи пред лицем оних који љубе Бога и осењују се крсним знаком, и који радосно говоре: Радуј се, пречасни и животворни Крсте Господњи, који прогониш ђаволе силом распетог на теби Господа нашег Исуса Христа, који је сишао у пакао и сатро силу ђаволску, и који нам је даровао тебе, Крст Свој Часни, за прогањање сваког противника. О, пречасни и животворни Крсте Господњи, помажи ми увек са Светом Владарком, Дјевом Богородицом, и са свима Светима занавек. Амин.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар