Шиптарска певачица Рита Ора, која јавно подржава ОВК злочинце и позива на стварање ‘велике Албаније’ осванула је на реклами за накит српске компаније БПМ у самом центру Београда?!?

Ова миљеница Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија, која је певала на прослави десетогодишњице независности лажне државе Косово и која не пропушта прилику да на сваком свог наступу покаже „албанског двоглавог орла“, налази се на билбордима на више од 27 ексклузивних места широм Београда. Ову србомрскињу можете видети код Дома Народне скупштине, код зграде Владе Србије, на Славији, Тргу републике, Теразијама, код Палате Србија и на другим прометним локацијама.

Аналитичари, маркетиншки стручњаци и домаћи певачи сматрају да је ово скандалозно и да под хитно мора да се донесе закон који би забранио рекламе са антисрпским садржајем. Уз то, они тврде да су српски певачи практично забрањени у Приштини и да не може да се чује ни њихова песма, а камоли да освану на билборду.

Забрана одмах

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже за наш лист да је у Србији приметан огроман недостатак националне свести и да би многи због зараде радили чак и на штету свог народа.

  • Ово је страшно и представља доказ на колико ниском нивоу је национална свест код Срба. Наша држава не сме да дозволи да нека албанска певачица која подржава ОВК злочинце и позива на стварање ‘велике Албаније’ буде на билбордима широм престонице. Под хитно мора да се направи и усвоји закон који би забранио објављивање реклама са антисрпским садржајем. У нашој земљи очигледно постоји један број људи који су за ситну материјалну корист спремни да раде против интереса свог народа и томе мора да се стане на пут – јасан је Анђелковић.

Маркетиншки стручњак Саша Боројевић каже да очигледно неке компаније нису чуле за економски патриотизам и да би сви грађани требало да знају ко стоји иза неке компаније или производа.

  • Америка је освојила свет холивудским сапуницама и кока-колом, а сада исту тактику примењују и њихови тренутни пулени и љубимци. Разлика је само што они користе „великоалбанске“ продукте и покушавају да освоје Србију накитом и кокаином. Оно што је најтужније у овој причи је што поједине компаније у Србији изгледа нису чуле за економски патриотизам. Сматрам да свакако грађани Србије треба да знају ко стоји иза које компаније или производа – оштар је Боројевић.

Недопустиво

Александар Аца Станимировић из „Амадеус бенда“ каже за Информер да је истицање албанске певачице Рите Оре као рекламног лица на билбордима у центру града недопустиво и за сваку осуду и да таквим билбордима није место у Београду.

  • Ја да се питам у животу не бих дозволио да се таква реклама врти код нас у земљи, поготово не у нашем главном граду. И то од жене која има јасне политичке ставове против Србије. Сматрам да су ови билборди непотребни и да их треба склонити, бар тамо где је она – истиче Станимировић.

На наше питање шта би се десило када би у Приштини осванули билборди са нашим, српским извођачима, без размишљања одговара:

  • Што је најгоре, не би осванули, јер нам то не би нико дозволио. Ни моја група, ни остале наше колеге просто не могу доле да се рекламирају и сигуран сам да нам не би пружили ту могућност. Чак и да осванемо на рекламама у Приштини или би их уништили или би захтевали моментално уклањање – искрен је клавијатуриста „Амадеус бенда“.

Сличног мишљења је и музичар и фронтмен бенда „Рибља Чорба“ Бора Ђордевић. Према његовим речима, наши извођачи на Косову не могу ни да се чују на радију, а камоли да им се лик врти на билбордима у центру града.

  • Против Рите Оре немам ништа, нека ради шта хоће. Али тај што је њу ставио код нас на рекламе, е сваку му част! Заиста немам коментар. Али, ето, Драган Ђилас хоће да се мири са Албанцима, па ће му можда она бити посредник. Не знам шта друго да кажем на ову тему. Али једно знам, да наши музичари Косову не могу ни да приђу, ни да се чују, ни на радију, ни на телевизији, а тек не на рекламним материјалима – каже Ђорђевић.

Небојша Крстић: Ово могу да казне једино купци

Небојша Крстић, чувени маркетиншки стручњак, каже за Информер да овакве ствари не може да казни закон већ тржиште.

  • То није противзаконито и не можете законом забранити да нека певачица буде на реклами. Тржиште је то које ће да каже своју последњу реч. Ако је фирма направила лош избор заштитног лица, онда ће се то осетити и у продаји производа – објаснио је Крстић.

Фирма БПМ склонила Риту Ору са свог сајта

Поводом овог скандала јуче смо контактирали и фирму БПМ, чије су спорне рекламе. На питање због чега им се на реклами као заштитно лице налази албанска певачица која јавно подржава ОВК злочинце и позива на стварање ‘велике Албаније’, радница из маркетинга ове компаније нам је одговорила:

  • Схватам шта ме питате, схватам шта вам је засметало, али немам одобрење да дајем изјаву испред компаније. Морамо да се договоримо овде у фирми, па ћемо вам у току дана јавити наш став за јавност – рекла је она.

Нажалост, нико из фирме БПМ до краја дана није се удостојио после тога да нас контактира и одговори на наша питања. Једино шта су урадили је да су са званичног сајта скинули фотографије Рите Оре.


А. Црномарковић

Оставите Коментар