РУСКО Министарство одбране објавило је на званичном инстаграм налогу фотографије које нам могу расветлили шта значе слова којим су обележене јединице руске армије и које учествују у специјалној операцији у Украјини.

Доста се спекулисало о значењу латиничних слова „З“ и „В“. У почетку су кружиле информације да су словима обележени различити „таласи“ руских снага, потом и да означавају посебне јединице, а руско министарство је помало криптичном објавом можда објаснило шта се крије иза слова.

На фотографији са великим латиничним словом „З“ пише – „За победу“. Слово „В“ је нашло своје место у речима „Снага је у истини“ (Сила „В“ правде), али и у моту „Задатак је испуњен“ (Задача выполнена).

Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине. Председник Русије Владимир Путин је у телевизијском обраћању Русима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“ и да су се народне републике Донбаса обратиле Русији са захтевом за помоћ.

Према речима руског лидера, сва одговорност за крвопролиће биће на савести владајућег режима у Украјини.

Он је позвао украјинску војску да не поштује злочиначка наређења украјинских власти, да положи оружје и оде кући.

Оставите Коментар