Подлећи „безобразној уцени“ САД и увести санкције Руској Федерацији значи за Србију корак ка губитку суверенитета, оценио је Леонид Слуцки, шеф комитета Думе за међународне послове.

Уочи посете земљи саветника америчког Стејт департмента Дерека Шолеа, први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић послао је поруку о непроменљивости одбијања званичног Београда санкција Руској Федерацији.

„САД настављају своје дрске уцене Србије да униште пријатељске везе са Русијом… Сигуран сам да Срби добро памте прошлост и да су у стању да анализирају садашњост како би разумели ко је пријатељ, а ко вук у овчијој кожи“, каже Слуцки

„Подлећи таквом убеђивању значи направити корак ка губитку суверенитета и, у ствари, придруживању великој америчкој колонији у Европи“, написао је Слуцки на свом Телеграм каналу.

Амерички дипломата покушава да натера Србију, чију су престоницу бомбардовали НАТО бомбардери пре скоро четврт века, зарад свог наводног „развоја“ да прекине вековно партнерство, приметио је руски парламентарац.

Оставите Коментар