Током специјалне војне операције у Украјини заробљени су војници из земаља НАТО-а, саопштио је заменик шефа комисије „Јединствене Русије“ за међународну сарадњу, руски сенатор Андреј Климов.

По речима Климова, Запад „наставља рат против Русије преко Украјинаца, као и плаћеника“. Поред тога, у украјинској ситуацији учествују војници земаља НАТО-а.

„Већ имамо заробљенике међу војницима из земаља НАТО-а. Све ћемо показати када се буду водили судски процеси и цео свет ће видети шта се у ствари догодило“, поручио је он.

По његовим речима, у Украјини има и плаћеника из азијских и афричких земаља, као и оних који су повезани са ДАЕШ-ом (терористичка организација забрањена у Русији), из Велике Британије, САД и многих других земаља. Климов је подсетио да плаћеници не представљају регуларну војску и да не подлежу међународном праву.

Климов сматра да ће се специјална војна операција у Украјини завршити у скорије време.

„Не планирамо да је намерно одуговлачимо“, додао је сенатор.

По његовим речима, „војна фаза ће бити завршена“ чим Украјину учине безбедном по Русију, цео свет, чим се открије шта се дешава у биолошким лабораторијама, и кад се осигура безбедност нуклеарних објеката.

Климов је приметио да Запад истовремено наставља да испоручује оружје Украјини, доливајући уље на ватру.

Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса. На територији Украјине формирана је мрежа од више од 30 биолошких лабораторија које су радиле у интересу Пентагона.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Оставите Коментар