Оно што највише нервира кад је реч о паради је чињеница са се Русија није потчинила никоме

Покушај западних медија да Параду победе представе као демонстрацију руске војне моћи је отворени цинизам и одсуство жеље да се схвати значај тог догађаја за Москву, каже сенатор Алексеј Пушков.

Пушков је навео наслове текстова страних медија: Си-Ен-Би-Си је на пример објавио да се “Русија спрема за снажну демонстрацију војне моћи у Москви, то је важно за Путина”, Би-Би-Си који каже да “Русија одржава параду у сенци вируса корона”, Блумберг који каже да “Путин демонстрира војну моћ уочи кључног гласања”.

– Западни медији, као и обично, покушавају да представе нашу параду као демонстрацију војне моћи. То је и отворени цинизам и одсуство жеље да се схвати значај тог догађаја за нашу земљу и одбацивање наше пресудне улоге у победи над нацизмом – написао је Пушков на “Телеграму”.

Он је навео и шта је, према његовом мишљењу, демонстрација војне моћи у чистом облику:

– То су америчке армаде далеко од америчких вода. То је заузимање Ирака, бомбардовање Београда и Триполија. У исто време наша парада је нешто сасвим друго, али они који су опседнути само једном идејом – глобалном хегемонијом, то не могу да виде – рекао је Пушков.

Оно што највише нервира кад је реч о паради је чињеница са се Русија није потчинила никоме.

– И у тренутку када су у Америци – разарања, крађе, рат око споменика, безвчашће и хаос и још 120.000 мртвих од вируса корона, видети овако нешто у Москви просто је неподношљиво – закључио је Пушков.

--

2 KОМЕНТАРА

  1. Да, али Вучић им је дао 2 000 000 €, како би им се увукао и дупе, и ако су са њиховог подручја нападали Србију и слали извађене српске органе по свету!

Leave a Reply