Руске филмаџије ће представити 2018. године разне жанрове: од комедија, фантазија и херојских филмова до ауторских дела.

Представљамо вам листу најочекиванијих издања.

„Довлатов“

© Apple Film Productions (2018)

Светска премијера новог филма Алексеја Германа одржаће се у оквиру 68. Међународног Берлинског филмског фестивала, а у руским биоскопима филм ће бити приказиван од марта 2018. године.

Прича говори о неколико дана 1971. године из живота чувеног совјетског писца Сергеја Довлатова. „Ово је филм о интелигенцији, која је вероватно виша него сада, о доба, о људима“, рекао је режисер новинарима.

Иначе, у овом филму игра и неколико српских глумаца.

“Черновик” (Нацрт)

© Новые люди (2018)

Режисер Сергеј Мокритски, познат публици на драми „Битка за Севастопољ“, представиће свој други редитељски рад.

Ово је прича о талентованом дизајнеру компјутерских игрица који је изненада избрисан из сећања својих најмилијих. Младић ускоро сазнаје да је његова мисија да постане царински официр између паралелних светова.

„Гогољ, Вии“

Овај филм ће бити наставак успешног филма „Гогољ, почетак“ са Александром Петровом и Олегом Менљишиковим, који би требао бити сложенији и већи од првог дела пројекта.

Креатори обећавају узбудљиве спектакуларне акционе сцене, на којима су радили најбољи стручњаци компјутерских специјалних ефеката.

Аутори планирају и трећи део – премијера другог дела је заказана за 2018. годину.

„Т-34“

Режисер овог филма Алексеј Сидоров је познат јавности као аутор серије „Бригада“ и спортске драме „Борба с сенком“.

Сада је његов пројекат војна драма „Т-34“, која се одвија 1941. године. За потребе снимања овог филма изграђено је више од 25 великих сценских подручја: руско село, ратни логор, немачки полигон, железничка станица. Снимање се одвијало у Москви, Калуги и Московској области, а део у Чешкој Републици.

„Тренер“

© Фото предоставлено пресс-службой фильма „Тренер“/Светлана Маликова

Познати и популарни руски глумац Данило Козловски сада дебитује као режисер и сценариста. Осим тога, у свом филму „Тренер“ игра главну улогу. Његов јунак је фатални фудбалер који је одлучио постати тренер.

Емоционална прича о поразима и победама ће наставити нови тренд у руском биоскопу – филмовима о спортистима.

Тако је 2017. године своју премијеру имала спортска драма „Покрет Горе“ о победи совјетске кошаркашке репрезентације. Претходно, филм „Легенда бр. 17“ успешно је прошла на благајнама.

„Торба без дна“

© Rustam Khamdamov Studio (2017)

Филм „Торба без дна“ је црно-бела стилистика. Током владавине Александра II, дворјанка палате прича бајку која се збила у XIII веку и говори о мистичном убиству принца у шуми. Једну од главних улога игра Светлана Немољева. Снимање се одвијало у напуштеној палати у индустријској зони Санкт Петербурга.

“Собибор”

© Патриот Продакшнс (2017)

Главне улоге у историјској драми „Собибор“ играју Константин Хабенски и француско-амерички глумац Кристофер Ламберт. Филм се заснива на стварним догађајима Другог светског рата.

У нацистичком кампу у Пољској, поручник совјетске војске, који је заробљен, планира побуну заробљеника за само три недеље, а тај његов подвиг је постао једини успешан у историји фашистичке Немачке. Идеја о филму припада министру културе Владимиру Мединском.

„Селфи“

© Art Pictures Studio (2017)
Директор Николај Комерики је представио екранизацију романа Сергеја Минаева. Главни лик тумачи Константин Хабенски, популарни писац и ТВ презентер. Одједном открије да га је заменио двојник који је преузео његов живот узимајући му све: кћер, каријеру, жене, славу.

„О чему мушкарци причају. Наставак“

Суперпопуларна комедија „Квартет И“ добија свој наставак „О чему мушкарци причају“. Очигледно, да би се избегле цифре на крају, овај део назива се само „Наставак“.

Овог пута четири хероје одлазе у Санкт Петербург, али је јасно да у ствари крајња тачка овог путовања није апсолутно важна. Важно је да ликови на путу, као и увек, причају и флертују шалама, откривајући притом веома озбиљне теме.

„Карп отмороженный“

© КиноКластер (2017)

У 2018. години, комедија Владимира Кота која је приказана прошле године на фестивалу “Кинотавр” у јуну, требало би коначно бити приказана широј публици.

Довољно је рећи да главне улоге у овој ексцентричној и парадоксалној причи играју Алиса Фрејндлих и Марина Нелова.

Извор: glasmoskve.rsria.ru