Председник Привременог органа Београда и кандидат за градоначелника Београда из Српске напредне странке Александар Шапић рекао је да су Маузолеј Јосипа Броза Тита, познат и као „Кућа цвећа” и Музеј Историја Југославије, требало би да постане Музеј историје Србије.

Према речима Шапића, у овом музеју треба да буду сахрањени великани који су бранили Србију – Стјепа Степановић, Живојин Мишић, Радомир Путник, а Титово тело враћено у хрватско село Кумровец, одакле је и сам.

Покренућу иницијативу да једном за свагда завршимо са том Кућом цвећа, и да Јосипа Броза вратимо тамо у Кумровец, одакле је дошао, а да Кућа цвећа буде место где ће почивати највећи српски великани, да то буде музеј српске историје. У њему треба да почивају људи који су нас заиста бранили, од Степе Степановића, Живојина Мишића, Радомира Путника и осталих.То су људи којима се Европа дивила и који су је бранили у Првом светском рату од Немаца који би сада да нас прогласе геноцидним – рекао је председник Привременог органа града Београда Александар Шапић у емисији “Инфо јутро” на ТВ Информер.

-Када споменем име Драгољуба Михаиловића, једног од најодликованијих наших официра, који је бранио Србију у Балканским ратовима и у Првом светском рату од Аустроугара, а у Другом светском рату против нациста, скоче ми на главу, “Титови југословени”. Бранио нас је и од онога од ког смо направили мит, од Јосипа Броза, који је био аустроугарски каплар и као такав пуцао по нама. Ми Срби смо успели да, након Другог светског рата, Михаиловића прогласимо за издајника, да не знамо где му је гроб, јер су му комунисти и бољшевици наменски, ко зна где расули кости, а Броза чувамо на најлепшем пропланку и брду у Београду. И дан данас, он ту почива, без обзира на сво зло које је нанео српском народу, убијајући га у Првом светском рату, а онда преко 35 година, затираћи му семе на сваки могући начин, национално, политички, социолошки и културолошки – навео је Шапић.

Оставите Коментар