Такозвана косовска полиција ухапсила је данас Србина З.А. због сумње да је починио ратни злочин током сукоба на КиМ 1999. године.

Специјално тужилаштво је саопштило да се ухапшени сумњичи да је у полицијској станици у Косовској Каменици у марту 1999. године у својству полицијског службеника претукао и малтретирао оштећеног Б.М.

– Специјално тужилаштво саопштава да је окривљени З.А. током рата на Косову, тачније марта 1999. године, наводно у полицијској станици у Каменици у својству службеног лица и у сарадњи са другим припадницима српске полиције прво тукао оштец́еног иницијала Б.М. гуменим шипкама и ногама, нехумано мучио, малтретирао и нанео му тешке повреде, трауме и последице по здравље – наводи се у саопштењу.

Такође, према наводима тужилаштва, постоји сумња да је окривљени З.А. током рата на Косову и Метохији, тачније у периоду фебруар-март 1999. године, у сарадњи са другим припадницима српске полиције и паравојних група наводно учествовао у депортацији и расељавању Албанаца.

– Тада је почео да пљачка куће, а потом са циљем да оштети имовину Албанаца палио их и учествовао у малтретирању албанских цивила. Овим радњама окривљени З.А. је морао да изврши кривично дело „ратни злочин против цивилног становништва“ из члана 142 – наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Оставите Коментар