Лидер Социјалдемократске иницијативе НИСМА Фатмир Љимај изјавио је да није обавештен о именовању Скендера Хисенија за координатора у дијалогу између лажне државе и Србије.

Нисам био информисан о координатору за дијалог, али то је ствар кабинета – рекао је Љимај у емисији „Пресинг“ на приштинској телевизији Т7.

Према његовим речима, резервисан је по том питању, јер не зна зашто је Хисени постављен за координатора у дијалогу.

Лидер НИСМА је такође истакао да су се сви коалициони партнери у влади лажне државе договорили о састанцима са Србијом. Навео је да су видео самит и посета у Бриселу били уз сагласност странака у коалицији.

– Нисмо знали о чему се прича, али за припрему јесмо. Имали смо заједничку платформу. Из тема о којима смо разговарали имамо своје примедбе. Господин премијер нам је омогућио примедбе. Опасност је да се дијалог претвори у технички. Нажалост, већ три године изгубили смо у неповезаном дијалогу. Ми смо за дијалог, али о виталним темама – оценио је Љимај.

Како је навео, не желе више дијалог о нормализацији односа, већ за међусобно признавање.

– Ако Србија није спремна за преговоре о признавању, онда нас то не занима. Тог дана имали смо проблем са Вучићевим понашањем. Рекао је да нас занима разговор о економији, али не и о признавању. Каква економија без признања – истакао је Љимај.

Лидер НИСМА је поручио да не подржава ниједно друго понашање које, како је казао, само наставља игру Србије.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар