Градска одборница у Скупштини Града Сремска Митровица која је део опозиционе групе грађана ”Град за све нас”, Наташа Зец, позвала је усташу Марка Перковића Томпсона да одржи концерт у Србији, тачније у сремском селу Kукујевци, насељеном прогнаним Србима из Kрајине.
Наташа Зец је предложила крај августа као могући термин за Томпсонов концерт и на тај начин пожелела да обележи август 1942. године, када су усташе убиле Саву Шумановића, једног од најистакнутијих српских сликара двадесетог века.

Поред Шумановића, на подручју Срема, који је током Другог светског рата био део НДХ, усташе су систематски убиле преко 20.000 недужних српских цивила.

Госпођи Зец очигледно смета српска традиција, црвено плаво бела тробојка, кокарда, Kрајишници и крајишка традиција и музика.

Револтирана српским обичајима и очигледно свим традиционалним српским вредностима, за скупштинском говорницом је изнела предлог да осведочени усташа Томпсон, о трошку грађана Сремске Митровице, одржи свој усташки перформанс.

Да апсурд буде већи, одборница Зец је предложила да се усташки перформанс одржи у селу Kукујевци који чак и нису део општине Сремска Митровица, већ су део општине Шид.

Да је реч о најнижим могућим побудама говори чињеница да село Kукујевци управо насељавају Kрајишници који су побегли од усташког ”србосјека”.

Наташи Зец, очигледно, није довољно што су Kрајишници и њихове породице већ убијане и бацане у усташке јаме, него би тај крвави пир да понови данас у Србији и то пред годишњицу усташке војно-политичке и злочиначке акције ”Олуја”.

Сремци и крајишки потомци свакако нису заслужили да слушају стихове:
”Чујте српски добровољци, бандо четници, стићи ће вас наша рука и у Србији!”

Покушано је да та рука данас у Србији буде рука Наташе Зец, а ви Срби сутра добро размислите шта ће ваша рука заокружити на следећим изборима.

Оставите Коментар