На друштвеној мрежи Фејсбук недавно се појавио снимак на коме се види како полиција хапси жену.

Она је на земљи док двојица полицајаца покушавају да јој ставе лисице на руке. За то време старији мушкарац виче „пустите жену да устане… сломили сте јој руку“ и вади телефон да слика или да сними догађај. У том тренутку прилази трећи полицајац који га гура са лица места и нешто касније га удара по руци у којој држи телефон.

У исто време чује се жена која виче „саобраћајци вуку жену по улици… зовите 192“. Читаву драму забележио је пролазник коме је други полицајац прилично грубо руком поклопио телефон и тражио да му га преда. У опису снимка стоји да је полиција у једном војвођанском месту хапсила жену која је имала летње гуме. За кратко време снимак је видело више од 300.000 особа, а уследило је и неколико стотина коментара. Већина њих односи се на бруталност полицајаца приликом привођења жене.

Оно што смо успели да сазнамо јесте да се драма одиграла прексиноћ у Вишњичкој бањи и да је полиција заправо хапсила жену Ж. В. (43) која је у видно алкохолисаном стању возила аутомобил.

– Током редовне контроле саобраћајна полиција зауставила је аутомобил којим је управљала жена. Била је у видно алкохолисаном стању и саобраћајци су тражили да уради алко тест. Међутим, она је то одбила. Полицајци су били принуђени да је приведу, али се она и томе опирала. Свађала се, псовала и претила полицајцима – објашњава извор Курира упознат у цео случај.

Како се на снимку види да су поред саобраћајаца на терену биле и полицијске патроле наш саговорник наводи да су их саобраћајци звали баш због тога што је постајало опирање али и мешање пролазника.

– Нико од њих није знао о чему се заправо ради, саобраћајци су обавестили патролу да постоји могућност да ће имати проблема приликом привођења и да им је неоходна асистенција колега – објаснио је наш саговорник.

У МУП- у су за Курир потврдили да су упућени у цео случај и да је сектор унутрашње контроле започео истрагу поводом снимка.

– Уколико се утврди да је било пропуста у поступању полицијских службеника против њих ће бити предузете одговарајуће мере. О свему је обавештен и надлежни тужилац који је наложио да се против жене поднесе кривична пријава због напада на службено лице у вршењу службене дужности, док је против једне особе наложено да се поднесе кривична пријава због спречавања службеног лица у вршењу службене радње. Министарство унутрашњих послова неће толерисати незаконита поступања полицијских службеника, али такође неће дозволити да их било ко омета у обављању дужности – истакли су у МУП-у.

Прочитајте још: ПОЧЕО САСТАНАК СА ОБАМОМ: Погледајте спектакуларни долазак Трампа у Вашингтон! (ВИДЕО)

УСПЕО ПУТИНОВ ТАЈНИ ПЛАН: Руси поново надмудрили Амере, док се Обама пакује он креће у напад! (ВИДЕО)

НЕВЕРОВАТНО САЗНАЊЕ – ПУТИН И ТРАМП У БЕОГРАДУ: Србија ће бити главни фактор на Балкану?

Извор: Курир