Србија има чврсте гаранције пет земаља да су спремне да повуку признање независности Kосова, пишу београдски медији.

Уколико Приштина буде прекршила споразум по ком треба да се уздржава од кандидатура за пријем у међународне организације, Београд ће од тих држава затражити да активирају процес повлачења признања, пренеле су Вечерње новости позивајући се на изворе у Влади Србије.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Лист је подсетио да су се Вашингтонским споразумом из септембра прошле године, Београд и Приштина обавезали на једногодишњи мораторијум на кампању за повлачење признања, односно на подношење захтева за пријем у неку од међународних организација.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је раније да “има информације” да Албанци хоће да учлане Kосово у Kонференцију међународних судова, наводећи да ће у случају да се то деси, Србија бити “приморана да на то одговори онако како то озбиљна и одговорна држава чини”.

“А одговор им се нимало неће допасти. Не верујем да ће се радовати новим повлачењима признања, а ја сада могу да им кажем да ће их бити”, казао је Вучић.

--

1 KОМЕНТАР

  1. Gospodo, Nato EU vojna okupacija 1999-2021+ (21 godina okupacije ) juzne Srbije Kosova i Metohija se resava vojnim savezom Srbije u ODKB a potom ODKB vojne snage zajedno sa vojskom Srbije rusenje tenkovima vestacke nelegalne i protivno Ustavu Srbije granicne prelaze izmedju centralne i juzne Srbije Kosovo i Metohije i ulaz na celo Kosovo i Metohiju ,vojne baze ODKB po celom Kosovu i Metohiji a neprijatelja proterati ili unistiti vojnom silom.
    Ovo se nece desiti dok god je prookupatorska vlada Srbije na vlasti.Sve ih smeniti milom ili silom plus da odgovaraju za najgrublje krsenje Ustav Srbije po pitanju juzne Srbije Kosovo i Metohije. Krsenje Ustava Srbije i izdaja je najteze krivicno delo i za to mora da se uvede smrtna kazna.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here