Звездан Јовановић Звеки (55), осуђен на 40 година због убиства српског премијера Зорана Ђинђића (48), био је у време атентата 12. марта 2003. са својом супругом и децом! Ово ексклузивно тврди његова супруга Оливера Јовановић (53), која се после 18 година ћутања огласила о „суђењу века“.

  • Пуцао је 12. марта колико и ја! Те спорне дане, који се наводе у оптужници, Звездан је провео са својом породицом. Хајде жена мање-више, али деца су била с њим 24 сата. Није се шуњао и чекао Зорана Ђинђића, већ је уживао с нама. Можда би ми неко од оних што су писали оптужницу објаснио с ким сам ја спавала ако не са својим супругом? Они кажу да је данима и ноћима пратио и меркао, спремајући се за атентат. Има пуно тога лажираног, ма комплетна оптужница је једна брука! – каже Оливера Јовановић.

У све је умешана политика
Звезданова супруга наводи да је он ухапшен и осуђен за време владавине демократа.

  • Демократе су тада биле на власти. Они су били на изрицању пресуде с тадашњим председником државе. Не могу именовати никог, не знам, али државни органи би најозбиљније требало да се позабаве овом причом. Остаће брука за историју, за будуће генерације младих правника… Њима ништа неће бити јасно. Ја сам у чуду посматрала и слушала главни претрес, редовно. Гледала адвокатске громаде, пре свега разговарала с највећим од њих, а то је био Вељко Губерина… И верујте, мислила сам да су полудели, да су глупи, да нису дорасли позиву… Судија их је ућуткивао, критиковао, шиканирао… Адвокатима није пружена шанса, баш као ни оптуженима. Људи знају одлично свој посао, али им је ускраћено да буду равноправни учесници у поступку. Политика је у свему сигурно имала велику улогу. Само јака и стабилна држава може да се носи с овим, и, уосталом, свим озбиљним случајевима и проблемима – наводи Звезданова супруга.

Полиција и тужилаштво су пали на испиту
Она истиче да не може да говори о политичарима из тог времена.

  • Не бавим се политиком ни сад, а нисам ни тад. Мораћете то да питате неког меродавнијег, или неког чије мишљење и реч имају снагу. Сви су се огрешили, полиција, тужилаштво, судство. Пали су на веома озбиљном задатку. Прст на чело, господо!!! – поручује супруга осуђеног за убиство Ђинђића.
  • Деца су била мала кад им је отац отргнут. Онда су дошли код мене кући хероји „Сабље“, они који су обезбедили сведоке сараднике, с причом да је Звездан „луда глава који воли Србију више него сопствену децу“. Е, несрећна земљо и унесрећени људи. Ужасно ми је жао, криво, тужна сам, што се баш у мојој земљи десило убиство једног премијера. Али Звездан Јовановић није пуцао у премијера нити у Србију – додаје она.

У књизи открива спрегу политичара и криминалаца
Звездан Јовановић пише књигу, у којој ће открити све о атентату, као и имена политичара из Демократске странке. У књизи „Вучје стазе“, која ускоро треба да угледа светлост дана, Јовановић ће обелоданити имена криминалаца који су тада шуровали с функционерима из власти и полиције!

  • Мој супруг пише о свему ономе што је досад било скривено од јавности. Пише о „демократски“ одабраним сведоцима лажовима, криминалцима и њиховом контакту с људима из власти и полиције. У књизи ће написати оно што је било забрањено, шта се дешавало у суду, који су све важни докази одбијени, о ономе што се заиста дешавало… – каже Звезданова супруга.

Да је могао да се напије као човек
Звезданова супруга открива како њен супруг проводи дане и како је ову Нову годину дочекао у затвору.

  • Он је у последњем одељењу, у ком важе посебна правила. Сам, сам и опет сам! Дакле, посебан третман. Пошаљем му редован пакет, с посебном садржином. Дакле, све вакуумирано, оригинално паковање. Уз то пошаљемо неки динар да купи себи неке ситнице. Редовно се чујемо, добро је. Kако је дочекао Нову годину? Да је могао да купи ракију па да се напије као човек, али тамо нема алкохола! Може само кока-кола. Шта да вам кажем? Ово је невероватна земља. Kажњен, а није крив. Јунак, војник, човек који је бранио народ. Људина, а не измишљени лик неког америчког смећа. Да, ми имамо стварне мученике, а не неког Терминатора, Рамба и још пуно измишљених ликова… Ма, када су празници, још сам тужнија, боли сва ова неправда. Нисам била спремна, а нисам ни сад да остарим сама. Хоћу да ми врате човека, мир и мој живот. И никад нећу одустати од борбе за истину!!! – каже Оливера Јовановић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар