Мирослав Млинар, који је спашавао раднике РТС-а током НАТО бомбардовања и учествовао у евакуацији око 700 људи током поплава у Обреновцу 2014. године, ових дана бори се са вирусом корона у Kлиничком центру Бежанијска коса.

Млинар је из шок собе, где се тренутно налази четврти дан, послао поруку свим грађанима да се добро чувају.

„Ова проклета болест је заиста немилосрдна, чувајте се молим вас, преклињем вас, чувајте се“, поручио је Млинар у снимку који је сам забележио мобилним телефоном.

После 12 дана, када се понадао да је болести дошао крај, Млинару се стање погоршало 13. дана.

Захваљујући полицији која је под ротацијом испратила кола Хитне помоћи, Млинар је на време стигао у службу Хитне помоћи где су му лекари пружили помоћ.

„Дошао је тај проклети 13. дан, стање се погоршало, изгубио сам свест и хитно сам пребачен у болницу“, прича Млинар срећан због тога што први пут после четири дана може да се јави својој деци, да је боље и да виде где им је тата.

И данас је имао, како каже, мањи пех јер је због напрезања од кашља почео да искашљава крв али, на срећу, и то се брзо санирало и у тренутку док снима видео осећа се доста боље.

Kолико вирус корона неугодности проузрокује показује и то што му је пукла артерија на руци, која је сада, прича, сва натечена, а инфузија се сва расула испод коже.

Млинар храну прима искључиво преко инфузије, а с обзиром да се у шок соби, наводи, не померају из кревета.

Велику захвалност дугује медицинским сестрама, без којих, каже, не зна како би било оболелима, додајући да му је цимер Неша за четири дана био једини прозор у свет.

Међутим, и његовом цимеру се стање претходне вечери погоршало и, како прича Млинар, било му је јако тешко.

Доктори су га ставили на респиратор, а како прича Млинар, умирао је сатима.

„Али, хвала Богу, у току дана се стање побољшало и сада је и он доста боље“, каже Млинар са видним олакшањем.

Нажалост, упознат је и са тим да је један пацијент из суседне собе преминуо и прича кроз сузе да му је био имењак, звао се исто Мирослав, али да није имао среће, као он и његов цимер.

Још једном, видно потрешен, позива све грађане да се чувају и да слушају препоруке Kризног стаба, Владе, председника Александра Вучића, напомињући да то сви чине без обзира да ли га воле или не.

Председника, каже, познаје већ три деценије и пружа му безрезервну подршку у напорима које улаже у борбу против вируса корона без обзира што је, како сам додаје, огорчен на неке људе из његовог окружења.

„Чувај се Ацо, молим те чувај се, све што бих овог часа пожелео себи, свом сину Стефану, Анастасији, желим теби и твојој деци. Чувајте се“, поручује Млинар.

Оставите Коментар