„Ако истраживања покажу да сам кандидат за градоначелника по мјери већинске Подгорице, апсолутно бих разговарао са својим пријатељима из Демократског фронта и тражио подршку за кандидатуру. Младост побјеђује само онда када има вјетар у леђа од стране искусних људи“, казао је у разговору за ДАН Владислав Дајковић. Он је уверен да ће ДПС изгубити власт у Подгорици као што је то било на државном нивоу.

Дајковић каже да га је неправда, али и лоша ситуација у родном граду подстакла да размишља у правцу кандидатуре за градоначелника Подгорице.

„Томе свједочи чињеница да су два бивша градоначелника Подгорице, Мугоша и Стијеповић, на оптуженичким клупама и, по свему судећи, избором новог Тужилачког савјета – вјерујем да ће ти случајеви коначно добити судски епилог. Говорећи о актуелном градоначелнику Вуковићу, не предвиђам му блиставу будућност јер, према истраживањима које посједујем, он не ужива значајну подршку грађана, а ни подгоричког одбора ДПС-а. Уосталом, грађани Подгорице су тридесетог августа рекли шта мисле о локалној власти – када је разлика у Главном граду – у корист тадашње опозиције којој и ја припадам, била скоро 30 000 гласова„, казао је он.

Када је у питању званична одлука о кандидатури, Дајковић истиче да није особа која доноси исхитрене одлуке, вођен тренутним публицитетом. Напротив, каже да разговара са грађанима готово свакодневно, а понајвише са својим тимом сарадника.

„Уз то, његујем редовну и пријатељску комуникацију са лидерима најјаче коалиције у власти – коалиције За Будућност. Коначан облик мојој потенцијалној кандидатури даће сви најбројани субјекти, без којих успјех не би био извјестан. Ријечју: До градоначелничке позиције можемо доћи само јединством, новом енергијом и ниједним просутим гласом„, рекао је Дајковић.

На питање да ли ће тражити директну подршку лидера ДФ-а Мандића и Кнежевића, Дајковић наводи да би апсолутно разговарао са пријатељима из Фронта и тражио подршку, ако истраживања процене да је кандидат по мери већинске Подгорице.

„Дакле, ја сам искрен човјек који презире калкулације међу пријатељима, нарочито ако сам се и ја увијек радо одазивао кад ми је тражена подршка на минулим изборним утакмицама„, каже и додаје да недавно искуство из Никшића у ком је победу однео млади Марко Ковачевић, али и регионална искуства попут победе Станивуковића у Бања Луци, Томашевића у Загребу, али и победе младе градоначелнице Сарајева Бењамине Карић, говоре само једно: Младост побеђује, само онда кад има ветар у леђа од стране искусних људи.

„Важно је да ће се Владислав Дајковић борити за свој град и да ту нема компромиса.
Апсолутно сам спреман, пун енергије и жеље да се борим за свој родни град. Као неко ко је живио, студирао и радио на више континената, имам и знање и визију како од Подгорице направити град у који се долази, а не иде из њега„, казао је Дајковић одговорајући на питање да ли ће, у случају да се лидери ДФ-а одлуче за партијског кандидата, упркос томе – изаћи самостално на изборе.

„Најзад, чврсто обећавам: За годину дана ћемо ми управљати градом, а ДПС се и на локалном нивоу сели у опозицију. Грађани Подгорице то заслужују“, закључио је он.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар