Тим чином је озлоједио поштоваоце одлука подгоричке Скупштине из 1918. о уједињењу са Србијом.
Посланик парламентарне Нове српске демократије (НОВА) Марко Kовачевић најооштрије осудио је данас, како истиче, сраман поступак градоначлника Подгорице Ивана Вуковића, који је на дан Подгоричке скупштине спустио заставе до земље и угасио светла испред зграде локалног парламента.

СРАМАН ПОТЕЗ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОДГОРИЦЕ: На годишњицу Подгоричке скупштине спустио заставе до земље и угасио светла испред зграде СО

Вуковић је поводом 102 године од историјске Подгоричке скупштине, чијом вољом је Црна Гора постала саставни део Kраљевине Срба, Хрвата и Словенаца, одлучио да спусти заставе до земље и угаси светла испред зграде парламента током четири дана.

Kовачевћ у саопштењу достављеном медијима каже да је „овако скандалозан чин“ незабележен у црногорском главном граду.

Тим чином је, истиче Kовачевић, Вуковић озлоједио поштоваоце одлука подгоричке Скупштине из 1918. о уједињењу са Србијом.

За Вуковића каже да је „чедо комунизма“ када је владао мрак једноумља и једнопартизма као и отпора сваком симболу демократије и већинске воље народа Црне Горе.

Истиче да је Подгоричка скупштина најплеменитији израз тежњи српског народа из Црне Горе да направи једну државу са својим сународницима након векова ропства и раздвојености разних наших покрајина.

То је, указује, био корак у просперитет и напредак којем је комунизам „потурио клипове у точкове са жељом да вечно будемо у блату и каљузи“.

  • Почели смо на срећу да се вадимо из тога и Црна Гора има опет шансу да напредује, а не да стагнира – навео је Kовачевић и подсетио на догађаје од пре две године.

Према речима Kовачевића, „режим Мила Ђукановића“ забранио је тада српским интелектуацима да уђу у Црну Гору на праславу тог великог историјског догађаја.

Црногорски парламент је током власти Ђукановићевог ДПС изгласао Резолуцију којом је „поништила“ историјску чињеницу која се догодила пре једног века, када је Kраљевина Црна Гора одлучила да се припоји Kраљевини Србији у заједничкој држави Kраљевини Срба, Хрвата и Словенаца.

Оставите Коментар