Kао што смо претходних дана објавили, самозвани “пуковник српске полиције” Славко Никић, који се недавно отворено ставио у функцију ауторитарног режима Мила Ђукановића нападом на једног од предводника црногорске опозиције Андрију Мандића, током НАТО агресије на СРЈ 1999.године је, као припадник резервног састава Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије, био део криминалне групе која је пресретала и пљачкала албанске цивиле који су покушавали да напусте територију KиМ и пређу у Црну Гору.

Kако бисмо потврдили истинитост ових навода,пружићемо вам на увид званични документ Секретаријата унутрашњих послова (СУП) у Kосовској Митровици, датиран 03.04.1999. године.

Наиме, из овог документа (Службене белешке), чији је аутор тадашњи заменик начелника поменутог СУП-а, потпуковник Небојша Богуновић, може се видети да је Никић, заједно са још 6 непознатих лица, обучених у маскирне униформе и наоружаних аутоматским пушкама, на локалитету “Јаргова чесма” на магистралном путу Kосовска Митровица – Рибариће – Рожаје заустављао возила и пљачкао путнике.

Ово се посебно односило на лица албанске националности, којима Никић и његова група нису дозвољавали одлазак поменутим путним правцем у Црну Гору, већ су их враћали назад, том приликом им одузимајући новац, злато и остале драгоцености.

Оставите Коментар