Светлана Тихановскаја, самопроглашена председница Белорусије за коју је гласало 8% грађана сликала се са породицом у мајцама са симболом Албаније.

Председника Белорусије САД већ ставиле овог месеца под санкције, а ЕУ се припрема да то уради. Разлог је „прогон политичких противника“, посебно случај Светлане Тихановске и њеног мужа Сергеја, који је завршио у затвору. Овај брачни пар – који на летовању на себе и своју децу навлачи мајице са албанском заставом, а под креветом им је полиција пронашла 900.000 долара за које тврде да су им „подметнути“ – сада постаје један од мотора „уличних процеса“ за свргавање Лукашенка.

Тихановска са породицом

А Запад их подржава: извештачи Европског парламента за Белорусију тврде да се „нагло погоршала ситуација“ у вези с грађанским окупљањима и изражавањем мишљења. Лукашенко ове „апеле“ није послушао и најавио је обрачун с Мајданом. Санкције ЕУ, поред оних америчких, већ су у најави.

Остаје нам тако да поздравимо све „патриоте“ из Русије, Србије и Црне Горе који подржавају покушај ЦИА пуча у Белорусији.

2 KОМЕНТАРА

Leave a Reply